Okej, idag är det ni kära läsare som ska få ge Mig hälsoråd. Jag har nämligen ett problem och tänkte att istället för att låtsas som det regnar och inte skriva om det, så vore det ju dumt att inte utnyttja den här kanalen. Jag vet ju att jag har många duktiga, smarta och hälsokunniga läsare :-). Och hittar vi tillsammans vad det beror på så kommer inte bara jag att må bättre utan flera kan ta del av lösningen.

Så – vad är det problemet? Jo, näsblod. Sedan i onsdags har jag plötsligt och utan förvarning börjar blöda näsblod. Två gånger i onsdags, ingen gång tors-fre men två gånger i helgen OCH precis nu när jag skrev detta och snöt mig lite lätt så satte det igång igen.

Egna teorier:

Närings/vitaminbrist?
Knappast troligt, visserligen har jag gått på LCHF-diet ett tag men jag har slarvat tillräckligt på sistone för att jag ska ha fått i mig varierat av allt, och jag tänker dessutom alltid på att få i mig en varierad kost varje dag. Tar dessutom vitamintillskott.

Stress?
Om man med stress även innefattar att vara aktiv och hålla igång så kan det förstås vara en orsak. På kryssningen var det ju hit och dit varje vaken minut och jag är inte direkt typen som ligger på sofflocket (fast jag kanske borde ägna mig åt det mer…). Däremot så tycker jag att alla spabehandlingar jag tar, där jag verkligen går ner i varv, borde förse kroppen med motverkande avkopplingshormoner.

Känsliga slemhinnor i näsan?
Jag har faktiskt gått och varit småsnuvig en tid och använde då ytterst kort (1-2 dgr?) nässpray, fast då i måttlig och tillåten dosering. På fartyget hade man ju dock ständig luftkonditionering i hytten vilket säkert torkar ut, och första gången det började blöda var på flyget (där är det ju också torr luft). Nu börjar det ofta när jag snyter mig, så helt klart är det i alla fall något blodkärl därinne som inte mår helt prima.

Tja, vad ska man tro. Ska ringa några samtal nu och kolla till exempel så inte ayurvedapillren har någon kontraindikation eller så, kanske även VC får sig ett samtal. Men jag hoppas att det kommer in några tips den här vägen också!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier