När jag var kryssade med fartyget Brilliance of the Seas förra veckan så testade jag en riktig cool, och lite läskig, behandling; Ionithermie. I den här kraftfulla behandlingen används både alger och galvanisk ström för att stimulera cirkulationen och frigöra toxiner.

Först mäter terapeuten de områden man kommit överens om att behandla; oftast mage/höfter eller rumpa/lår. Sedan appliceras ett algkoncentrat samt en lera berikad med alger. Elektroder fästs på området och strömmen kopplas på. Terapeuten ökar styrkan succesivt och stannar på den nivå där det känns okej (läs: där man står ut!). Hela tiden ligger man ner på en bänk och kopplar av.

Först är det ganska läskigt men efter ett tag övergår det till att kännas skönt. Vetskapen om att ett 30-min ”pass” motsvarar 3 timmar på gymmet hjälper förstås till! Efteråt mäts man igen och antalet tappade centimetrar summeras. Självklart är det lite ”effektsökeri” att kunna utropa – ”åh, du har tappat 10 cm!” men faktum är att man faktiskt känner en radikal skillnad och till och med kan se effekten omgående.
Även om det är vätska som försvinner så tyckte jag att det var en bra boost och skön känsla som motiverar till att vara lite duktigare; när man ser ett resultat vill man ju inte förstöra det! Det främsta syftet med behandlingen är att minska celluliter och ”spränga fettceller”. Det ska tydligen även fungera som en detox eftersom kroppens hela utrensningssystem aktiveras extra mycket.

Om det är Ionithermie-effekten som fortfarande verkar (jag tog 2 behandlingar, en kur är på minst 3 ggr) eller att jag klivit iland som gjort att vågen fortsatt peka neråt vet jag inte. Terapeuten påstod i alla fall att man binder extra mycket vätska ombord, och att man tappar detta när man kliver av.

Hur som helst är den här behandlingen unik på kryssningsfartygen och finns mig veterligen inte på många andra ställen i land; möjligtvis i Frankrike eftersom det är en fransk uppfinning, eventuellt i London och kanske USA. Men kommer du ombord och är nyfiken så rekommenderar jag absolut ett test.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier