Rädda håret med antioxidanter och keratin

Min hårstatus har jag skrivit om flera gånger sedan förra sommaren när jag gjorde den misslyckade kombinationen keratinbehandling + färg vid samma tillfälle. Den nödvändiga avfärgningen som följde förstörde kvaliteten totalt, vilket inte är så kul när man sparat ut till en dryg halvmeter långt hår…

Om det faktum att jag också började tappa radikalt mycket hår (förutom allt som spontant gick av på grund av att håret blev helt sprött) hade med detta att göra också eller kanske stressen över situationen, vet jag inte men i vilket fall har jag sedan dess varit på desperat jakt efter allt som kunnat rädda situationen. Vissa håroljor och schampon med mera som jag skrivit om har fungerat bra, men nu har jag prövat några produkter som varit RIKTIGT BRA.

Snart har jag gjort slut på en förpackning av Multiminerals Antioxidant+ från Beyond Wishes och man kan ju inte veta säkert men jag har i alla fall slutat tappa lika mycket hår sedan jag började ta dessa! Underbart och jag kommer inte våga sluta nu.

Tillskottet innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter som ska stärka kroppens funktioner. Extrakten kommer från frukter, bär och örter och syftar till att stödja den dagliga hudvårds och skönhetsrutinen man håller i övrigt. Man har ju läst att den som äter allsidigt inte ska behöva ta vitamintillskott. Jag tycker jag tänker noga på att få i mig både mycket frukt och grönt, och ändå…eftersom det verkar ha gjort skillnad på mig så måste det ju varit något jag saknade?!

Nästa produkt, eller linje kanske jag ska säga, är TRESemmé Keratin Smooth – relativt ny serie som består av fem produkter, samtliga berikade med keratin. Keratin är ett protein som finns naturligt i hår och naglar men som kan tendera att ”luckras upp” när håret blir slitet vilket ger ett torrt och skört hår.

Effekten var nästan löjligt tydlig när jag provade schampot och inpackningen första gången. Jag hade varit på bröllop och kämpat med en håruppättning lite för länge; lockat med het tång, tuperat, satt upp och tagit ner i omgångar tills ändarna var som trassliga fågelbon. Det var faktiskt helt hemskt, jag trodde jag hade bränt sönder håret på den nya locktången jag hade köpt och såg framför mig hur jag skulle bli tvungen att klippa av minst en dryg decimeter.

När jag kom hem från det tjusiga slottsbröllopet och tvättade håret nästa dag tog jag till det bästa jag hade hemma, de nya Keratin Smooth- produkterna. Det var både nervöst och spännande när jag skulle kamma och torka håret efteråt, och effekten var faktiskt förbluffande. Håret var som nytt, lent och följsamt och jag kunde pusta ut!

Så här i efterhand har jag läst på lite mer om dem också; vad de gör är att både verka mjukgörande och vårdande samtidigt som de reparerar och bygger upp hårstrået på sikt. Precis vad jag behöver nu. Så nu tvättar jag med schampot och balsamet och varvar med inpackningen. Och när jag ska locka håret så sprayar jag först i det skyddande Keratin Smooth Heat Protection Shine Spray. För att få håret extra slätt och glansigt kan man avsluta med Keratin Smooth Oil som innehåller både keratin och arganolja.

Priserna på TREsemmé-produkterna är förvånansvärt låga, alla kostar 89 kr styck. Schampo och balsam kommer i enorma 750 ml-förpackningar. En ask med 60 st Beyond Wishes-vitaminer kostar cirka 449 kr.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier