På kungligt uppdrag i Southampton

På grund av internetstrul på min nuvarande resa kommer här ett inlägg med några dagars fördröjning….

Jag skulle kunna säga ”Tack SAS att ni informerade först när jag var ombord om serviceloungen på Arlanda jag hade kunnat utnyttja, med tillgång till mat och fri champagne” eller så skulle jag kunna vara glad åt överraskningen att jag fick Priority-status vid incheckningen och hamnade på rad ett på flyget till Southampton. Jag väljer det senare, det var en bra start på de kommande lyxdagarna med kunglig flärd och glamour!

På den här resan ska jag nämligen närvara vid invigningen av det nya kryssningsfartyget i Princess Cruises flotta, Royal Princess. Gudmor är ingen mindre än Kate, hertiginnan av Cambridge, som också kommer vara med under namngivningsceremonin – därav den kungliga flärden. (Ni kanske minns när jag i april skrev hur gärna jag ville och hur mycket jag hoppades på att få vara med på det här eventet – och nu är jag här! :-))

Ikväll är det galamiddag så långklänningen måste på pressning så fort jag kommer ombord. Imorgon är det dags för invigningsceremonin som kommer hållas utomhus. Måtte vädret hålla, England är ju trots allt England… :-/ Eventuellt får satinskorna med glitter stanna ombord till kvällen!

Efter invigningen kommer jag provkryssa med fartyget till St Peters Port på Guernsey, vilket ska bli jättespännande. Jag har alltid velat besöka kanalöarna! Men varför skriver jag om allt detta här på bloggen? Jo för att jag förstås också ska besöka fartygets spa.

Receptionsloungen, några exempel på träningsklasser samt ett fint uppdukat behandlingsrum på Silver Whispers spa.

Det blir det tredje besökta fartygsspat på drygt en vecka; förra veckan var jag dels på lunch med rundvisning på lyxfartyget Silver Whisper när det låg i Stockholm, dels Atlantångaren Queen Victoria tillhörande det anrika rederiet Cunard. På dessa två hann jag ju inte testa spana, bara spana in dem 😉 men nu på Royal princess ska ALLT testat för kommande artiklar, både här o i ett par tidningar.

Eftersom jag var på rundvisning fanns inte tid att byta om. Därför ligger jag här påklädd en kort stund för att prova de varma keramikbänkarna på Cunard-fartyget Queen Victoria!

När jag kommer ombord är jag därför lovad en VIP-kupong i min deluxehytt med balkong som berättigar till en fri spabehandling. Jag tvekar mellan om jag ska välja en Elemis Pro-Collagen Quartz Lift Facial (som jag i och för sig redan testat förut) eller en Thai Coconut Poultice Massage. Men det kan också hända att det blir en 75 min Elemis Aroma Stone Therapy Massage. Problemet känns ungefär lika tungt som att välja mellan olika chokladtryfflar i en Godiva-ask! 🙂

Självklart återkommer jag med full rapport om spaavdelningen så snart jag har besökt den.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier