Nytt rengöringsskum från Tromborg

Tyvärr kunde jag inte skriva något igår för när jag kom in, efter att ha varit ute hela dagen igen, så fungerade inte nätet typiskt nog. Men jag är glad att jag var njöt av gårdagen – se bara på vädret idag. I alla fall här i Stockholm är det grått och trist som bara den.

För att pigga upp oss hade jag tänkt tipsa om en härlig produkt jag upptäckt nyligen; Cleansing foam från Tromborg. Flaskan är som synes vit och enkel, innehåller 150 ml och kostar – ja priset är inget för fattiglappar – 355 kr! Rätt saftigt för en rengöring kan tyckas men vad får man då?

Känslan: ett tryck med pumpen och ut kommer ett mjukt fluffigt skum.

Doften: är väldigt mild och behaglig, fräsch utan att dofta citrus och lite blommig utan att vara söt.

Effekt: förutom att man förstås blir ren (det får man ju hoppas för 355 kr!) ger skummet fukt, och motverkar uttorkning och lugnar irritationer. Produkten har även en antiseptisk och antibakteriell verkan.

Innehåll: en naturlig kolhydratsammanställning ska fungera som en fuktmagnet, alpväxten Hyssopus bidrar med antioxidanter. Provitamin B5 och allantoin verkar lugnande och aloe vera ger fukt och läker.

Själv blev jag glad över att de har en mer hudvänlig tensid i produkten än den vanligt förekommande natriumlaurylsulfat (sodium Laureth sulfate) som jag läst ska vara starkt irriterande för huden. Det finns många olika tensider och vissa är både miljöbelastande och kan vara giftiga för livet i våra vatten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier