Ny favoritprodukt utsedd; en duschgelé som gör gott både för hud och natur!

Hela helgen har jag funderat på vilken Spabankens nya favoritprodukt ska bli! Jag kom fram till att en duschprodukt kändes rätt eftersom den har med vatten att göra samt att den – i alla fall om det är en bra produkt både avseende innehåll och doft – kan ge ytterligare en dimension av njutning till rengöringsproceduren…

Ganska snabbt kunde jag utse mina kandidater;

Weleda Citrus Creamy Body Wash, 105 kr/200 ml (0,52 kr/ml)

Dharmazone Shower Gel, 139 kr/250 ml (0,56 kr/ml)

Wise Duschgelé Balans, 179 kr/290 ml (0,61 kr/ml)

Estelle & Thild, Ecorganic Body Wash, 125 kr/200 ml (0,63 kr/ml)

Baborganic Wake up Shower Gel, 290 kr/200 ml (1,45 kr/ml)

Gemensamt för alla dessa är att de är fria från en rad kemikalier som exempelvis petroleum, parabener, syntetiska doftämnen och starka tensider som SLS. De håller alla någon form av naturlig/ekologisk nivå på sitt innehåll. Jag upplever dem alla också som dryga och väldoftande så att stunden i duschen blir till en extra skön upplevelse.

Privat har jag senast använt den dyraste duschgelén av dem; Baborganics. Superfrisk, skön och härlig men ingen förbrukningsprodukt till vardags direkt på grund av priset.

När den nyligen tog slut gick jag över till den billigaste av kandidaterna; Weledas Citrus Creamy Body Wash. Underbart krämig, väldoftande och återfuktande. Dessutom är förpackningen uppiggande i sina klara färger! Men även om jag verkligen vill tipsa om denna får den stå tillbaka denna gång eftersom jag just haft en favorit från Weleda 🙂 (deras havandeskapsolja).

Av de återstående är Dharmazones örtigt frisk i doften och passar både honom och henne; alltså smart att ha på hyllan om man delar duschprodukt med sin partner. Dessutom dryg och håller ett förhållandevis bra pris i den här kategorin.

Nyast, och också den enda ekologiskt certifierade enligt Ecocert, är Estelle & Thilds Ecorganic Body Wash. Den hamnar högt bland favoriterna och har också en snygg, stilren förpackning, men eftersom doften påminner mig lite om diskmedel så blir den tyvärr ingen vinnare.

Wise Duschgelé Balans tycker jag har den tydligaste och mest lustfyllda doften av dem alla, bland annat av eterisk olja av rosengeranium som är hudvårdande, avstressande och upplyftande. I värmen från det strilande vattnet frigörs doften fint och duschen blir till en spainspirerad stund som ger välmående och njutning. Dessutom är Wise duschgelé den produkt som funnits längst av kandidaterna vilket visar på insikt när det gäller att undvika till exempel starka tensider och att Wise är föregångare när det gäller naturlig hudvård som gör gott både för sinnet, hälsan och miljön.

Om du inte listat ut vem vinnaren är, kika i rutan ”Favoritprodukt just nu” här till höger!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier