Lycka till frukost, tack!

Vissa dagar vaknar man och bara känner sådan lycka! Lycka över att vara frisk, att himlen är klarblå, att man trivs med sina vänner eller lycka över att man är fri att göra vad man vill (och vet vad man vill, bara det ingen lätt nöt att knäcka…). Kanske borde vi också vara lyckliga över att vi är förskonade från jordbävningar, tsunamis och andra naturkatastrofer. Det värsta vi drabbas av här uppe i norr är typ att vädret bestämmer sig för att överskölja oss med bikinitemperaturer ena veckan och frysgrader nästa.

Om jag skulle fråga dig vad lycka är, skulle du då kunna svara? Hur skulle du definiera det? Kanske Stefan Klein kom fram till svaret i sin bok ”Lyckoformeln” (surfade i skrivande stund genast in på Adlibris och beställde den, nu på rea för bara 35 kr), eller Dalai Lama i boken ”Lycka!” (fast den kan jag inte rekommendera, det visar sig dessutom att den är skriven av en man vid namn Howard C. Cutler som infogat några intervjuer med D. Lama här och där, tyvärr inte på ett särskilt inspirerande sätt.)

Vad det än är är det underbart när man uppfylls av känslan! Idag har jag haft en sådan där guldmorgon 🙂 Vaknade tidigt och stack ut på en powerwalk före frukost. Till min lycka varken kliade eller brände det på kroppen (se inlägget från igår) så snart lär jag kunna börja småjogga också. Mest gick jag och tänkte på hur lyckligt lottad jag är som är fri att planera min egen tid och som älskar det jag gör. Få förunnat kanske, men också mycket upp till var och en. Visst omges vi av vissa opåverkbara begränsningar som kanske gör att vi inte kan kasta oss rakt ut i det äventyr vi skulle vilja, men ibland kan även små förändringar göra stor skillnad. Kanske du gör en redan idag…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier