Vilsamt på Quinta das Vistas, Madeira.

Igår hade jag två möten som båda var spännande och, insåg jag efteråt, på sätt och vis varandras motsatser i syfte. Det ena handlade om upplevelsespäckade reseformer, det andra om svårigheten att ta sig tillbaka som utbränd (då ett av problemen är att hjärnan knappt orkar ta emot några intryck alls).

Översatt till spa tänker jag mig att det är samma sak där. Beroende på vem du är väljer du olika inriktningar. Spabesökaren som är pigg och kry redan vid ankomst vill säkert ha många intryck och roliga ritualer och kanske även apparater att testa som ger olika intryck i form av färg, ljus och ljud. Den sönderstressade som kommer för att varva ner väljer förmodligen bort just allt detta och söker upp den absolut lugnaste vrån och mest avskalade behandlingen.

Att vara lyhörd och kunna anpassa behandlingen efter människan kan därför i framtiden bli spaterapeutens största utmaning. Vi får hoppas att många antar den.

One thought on “Spaterapeutens utmaning

  1. Hej jag heter Lena Klarasdotter och jag skulle så gärna vilja att du läste min bok om utbrändhet. Jag har varit hemma i mer än 5 år och arbetade innan som skolsköterska på en högstadieskola i Blekinge. Jag har beskrivit det som jag tror var skälet till att jag kraschade. Jag hoppas du bli nyfiken nog att gå in på min hemsida och titta vidare. Den finns att beställa där eller i bokhandeln. http://www.bokbladet.org är adressen och där finns recensioner och pressrelease. Där kan DU även läsa korta avsnitt ur boken. Jag hoppas du har lust att hjälpa mig med lite reklam. Men bara om du tycker om boken naturligtvis.
    Ha det gott och kram

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier