Konsten att fika med hälsan i behåll

Stockholm är lite av en ulandsstad på café-fronten om man vill fika hälsosamt utan att det blir trist. De finns, visst, men det är inte många som är riktigt bra. Antingen ligger de avigt till, är för trånga (läs: odiskreta, man kan inte föra ett privat samtal), har osexig design, eller ingen riktigt bra meny. En som inte hör till dessa är Mocco – perfekt både för möten, kaffe och ”spaig” lunch. Numera finns ett både på Östermalm och på Kungsholmen.

Så, varför är det bra? Jo, dels kan man sitta både ute o inne, det är gott om plats och finns olika öar och vrår att välja på. Och som soyalattedrickare är man inte diskriminerad! Förutom soyamjölk kan man välja på fettsnål, laktosfri eller ekologisk mjölk, och de serverar både ekologiskt och koffeinfritt kaffe. Självklart har de smoothies också om man föredrar det.

Är jag hungrig tar jag alltid en ”Mocco Nyttig” – en fräsch och matig salladstallrik med bland annat grillad kycklingfilé, groddar, keso, avokado, tomat och rostade solrosfrön, och nog var det allt en skål med quinoa på den idag också… Mättande och samtidigt fräscht som sagt.

Kanske har de även bra energier inbakade i lokalen (de bakar för övrigt allt sitt bröd själva), hittills har i alla fall alla möten jag haft där gått bra 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier