Kramtips från klädföretaget Mexx

Vad gör man en lazy söndagskväll? Jo, bläddrar i veckans tidningar och reklambroschyrer som samlats på hög. Jag slås då av hur hela wellnesstrenden spillt över på alla möjliga områden.

I en av modeföretaget MEXX klädkataloger varvar de till exempel bilder av enkla basplagg med texter om hälsoknep man kan ta till för att hitta en motvikt till det hektiska citylivet. Många är faktiskt riktigt bra!

Till exempel ska man rensa och göra sig av med det de kallar ”clutter” för att göra plats för allt man verkligen inspireras av. Byta om till enkla, bekväma kläder när man kommer hem från jobbet för att släppa alla tankar som har med arbetet att göra. Ta en paus för att andas sakta och djupt så att kroppen syresätts (något vi missar när vi är stressade). Gör en avslappningsövning genom att omväxlande spänna och slappna av muskelgrupp för muskelgrupp från fötterna och uppåt.

Jag vet inte vem som skapat den här bilden men visst är den söt?

Bäst gillar jag tipset om att kramas! Tydligen har någon terapeut slagit fast att vi behöver fyra kramar om dagen för att överleva, åtta för att må bra och tolv för att utvecklas. Jamen, säger nog någon nu – singlar då? Vem ska de krama?! Ja om inte sig själva eller sitt husdjur, så ska de förstås uppsöka ett spa. Men inte för att kramas utan för att få sin oxytocin-dos.

En hudterapeut jag pratade med en gång berättade nämligen att många singlar kom in på salongen där hon jobbade och ville boka bara massagen i deras ansiktsbehandlingar. Hennes teori var att det var deras sätt att få sitt behov av närhet och beröring tillfredsställt. Smart av singlarna tycker jag. Mer sånt. Och där ser man hur många olika syften och betydelsefulla delar spaverksamheten kan fylla. Inte bara lösa upp muskelknutar, utan kanske hjärteknutar också.

2 thoughts on “Kramtips från klädföretaget Mexx

  1. Kramar är bra!
    Jag tycker om dem som delar ut ”gratis kramar” på stadens gator och torg vid storhelger. Även fast jag är gift så tar jag chansen att krama. Man blir glad inombords av det!

  2. Ja just det – dom finns ju också! Ett otroligt viktigt jobb, blir glad av att läsa att det finns fler som förstått värdet av dem också 🙂 Kram på dig! /Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier