Det var den snabbaste hälsokonsultationen jag någonsin varit med om tror jag. Men så kostade den ju inget heller, mer än alla piller jag ”behövde” då…

På Veda Lila var det fullt med folk, eller tanter rättare sagt. När det var min tur hamnade jag längst in i en liten lagerskrubb med den indiske ayurvedaläkaren Vinay plus en svensk ayurvedastudent. Genom att känna på min puls någon minut kunde Vinay konstatera att jag ofta har kalla händer och fötter, oregelbunden matsmältning, lite ont i nedre ryggslutet, torrt hår och hy, är stressad, och ofta jobbar sent (tänk att min puls sa allt det?!?!).

Nu är jag dum. Jag låter ironisk, jag vet. Ändå är jag ett ”fan” av ayurveda! Det kändes bara lite lustigt. När jag var där och de frågade; ”känner du igen dig i detta” tyckte jag absolut att det var jag, men sen när jag träffade pojkvännen började jag tvivla… Han skrattade och menade att alla tjejer har kalla händer och fötter och ont i magen, och att stress och ont i ryggen känner de flesta idag. Och det är ju sant. Hm.

Jag kom i alla fall hem med en lapp med några kostråd (Dr. Vinay tyckte min kropp behövde näring) och två pillerburkar jag köpt; en för matsmältningen och en mot stressen. Jag tycker själv jag sover rätt bra, men tydligen jobbar min hjärna även på natten (enligt min puls). I tre månader bör jag följa rekommendationerna för att få bukt med obalanserna, vi får väl se vad det ger.

Nu ska jag i alla fall byta om och göra mig iordning för att snart bli födelsedagsfirad!

4 thoughts on “Talande puls

  1. Hejsan jag tänkte bara fråga om Ayruveda råden du fick återställde din ”obalans” Kännde du någon skillnad med pillerna?

  2. Hej! Kul att du också är intresserad av Ayurveda! Nu går det ju inte så snabbt att man kan balansera sig med örter på bara några dagar. Råden gäller en 3-månaders kur, så återkom om 3 månader så ska jag svara igen :-).

    1. Hej Nina! Och tack för din undran! Jo…faktum är att jag inte tyckte jag mådde riktigt bra av de där pillrena…sämre faktiskt. Så efter att ha ätit dem en tid utan att känna någon skillnad (till det bättre i alla fall) så slutade jag ta dem. Däremot tog jag till mig, och fortsatte, med råden att min konstitution behöver en energidos direkt på morgonen för att kickas igång. Jag tar även gärna under dagen en liten näve med russin/torkad frukt och nötter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier