Dagens mål enligt Kajsa Varg

Tiden bara rusar, eller i alla fall min uppfattning om den :-). Vid lunch tänkte jag göra ett inlägg om min fräscha måltid men så kom en drös saker emellan och vips var det sen eftermiddag.

Vad jag ville skriva tidigare var i alla fall att jag är lite som Kajsa Varg när det gäller mat…man tager vad man haver, fast det gäller ju att se till att man haver BRA grejer… Även om jag älskar att äta gott och bra så är inte matlagning mitt största intresse precis. Men, jag är riktigt bra på laga-soppa-på-en-spik-metoden!

Till lunch snodde jag till exempel ihop en härlig grönsakswok med kuber av marinerad tofu i; kryddade på med ingefära, lite vitlökssalt, peppar och ett par stänk soja samt tomatpuré och lät fräsa. Eftersom jag fortfarande försöker köra LCHF-dieten (Low Carb High Fat), även om det varit lite si och så på sistone med anledning av min födelsedag bland annat, så ville jag sen komplettera med något annat än ris eller pasta på tallriken. Först la jag därför upp en bädd med sallad. Sen finmixade jag en morot och en smal klyfta vitkål och strödde över ungefär hälften. Överst toppade jag med woken. Mums, både för öga, gom och hälsa!

Nu ska jag gå ut, ta en powerwalk och norpa åt mig de sista solstrålarna i det fina höstvädret :-).

2 thoughts on “Dagens mål enligt Kajsa Varg

  1. Apropå att hava bra grejer.
    Jag sitter med ett paket ekologisk Amaranth. Slog upp att det har lågt GI-värde och är nära besläktat med Quinoa.

    Men vad kan man göra med det? Ska man äta det som man äter Quinoa eller Bulgur?

    1. Det stämmer bra att det vitamin- och mineralrika fröet amaranth är närbesläktat med quinoa, och kan ätas på samma sätt. Till exempel kan du låta fröna koka med i en gryta, eller så kan du göra en slags gröt av dem och blanda en klick med grönsaker i en sallad. För en stor sats, koka 500 gr sköljda amaranth-frön med en liter vatten. Smaksätt ev. med lite kryddor. Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier