Grönt kaffe – en nyhet från Nescafé

På tv gör de väldigt mycket reklam för antioxidanter i pillerform just nu. Antioxidanter hjälper till att skydda kroppen mot den nedbrytning som orsakas av fria radikaler. Naturligt är förstås alltid bäst och exempel på livsmedel som innehåller mycket antioxidanter är frukt, grönt, bönor och nötter. En nyhet är också att man numera kan sörpla i sig antioxidanterna med sitt morgonkaffe! Nescafé Green Blend heter det.

Något skeptisk har jag haft burken ett tag. Imorse skruvade jag av det gröna locket till burken, drog in doften och…ahhhh…det doftade underbart, nästan lite kakao. Eftersom Nescafé är ett pulverkaffe så kokar man bara upp lite vatten, tar ett par teskedar i en kopp (själv tog jag två strukna teskedar vilket jag tycker blev perfekt) och häller på vatten och lite mjölk om man så vill. Rör om och voilà!

Vad är då ett ”grönt kaffe”? Det är inte grönt till färgen kan jag meddela, namnet kommer istället av att 35% av innehållet består av gröna, orostade kaffebönor. Det är de här gröna bönorna som är rika på antioxidanter, och faktum är att de påstår att det här gröna kaffet ska innehålla upp till 70% mer antioxidanter än grönt te!

För mig, som alltid försöker tänka på vad jag stoppar i mig och gärna vill äta så rent och fräscht som möjligt, känns det här kaffet som en perfekt balansgång. Jag slipper ge upp min enda kopp kaffe om dagen (min kära morgonkopp :-)) och samtidigt får jag i mig antioxidanter som ju faktiskt skyddar min kropp. Dessutom kändes den här första testkoppen inte alls lika stark eller syrabildande som vanligt bryggkaffe kan göra. Det blir klart tummen upp för Nescafé Green Blend!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier