Ekologisk hårfärgning – försök 2

Idag var jag hos frissan. Igen, jag vet! Men på Lanzarote klippte jag ju bara, nu var det dags för färg. Det var nästan med svansen mellan benen som jag gick tillbaka till salongen Ecohair där jag färgade håret ekologiskt sist. För den som inte läst det förra inlägget så rackade jag ner på färgen som jag då tyckte var för röd och mest liknade köttfärssås…

Men skam den som ger sig och dessutom satt färgen extremt bra och länge, mycket längre än en vanlig, syntetisk hårfärg vilket förvånade mig positivt. Dessutom har inte håret känts slitet eller lika torrt som vanligt så jag beslöt att ge det en chans till. Inte minst för bebisens skull (inga gifter kommer här fram om jag kan avhjälpa det!).

Min frissa Madeleine var jättegullig, nu som sist :-). Världens tålamod och hon var verkligen mån om att jag skulle vara nöjd när jag gick därifrån. Denna gång testade vi en annan blandning, som hon gissade skulle bli mörkare och mer brun – man vet nämligen inte riktigt med ekofärgerna och det finns inga provslingor att kolla ut färgen på så det känns lite märkligt men vi körde på – och det blev jättebra denna gång!

När hon tvättat ur färgen torkade hon ett parti av håret så att jag kunde se hur det blev, sen beslöt vi att det skulle vara lite varmare/guldigare och så gick vi tillbaka till tvätten där hon la i lite extra pigment som en tvätt innan hon torkade det igen. Perfekt! Där satt den, MIN nyans. En djup, varm chokladaktig kastanjebrun som bara känns….mumsig!

Så nu när jag imorgon ska på pressmöte hos Dermarome för att lära mer om säsongens nyheter inom bland annat sol och celluliter, så är jag fin och representativ i håret. Det känns jättebra!

Ps. Ecohair ligger på Södra Agnegatan i Stockholm och en ekologisk hårfärgning kostar 850 kr + 150 kr om du måste börja med en rening av håret med vulkanlera. Eftersom jag undvikit syntetiska produkter sedan förra färgningen och bara tvättat håret med Dermanords ekologiska schampon så behövde jag inte börja med leran denna gång.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier