Chakrayoga – dåligt för nacken, bra för kärleken?

Aj aj aj…idag är min nacke och jag inte de bästa vänner! Orsak? Gymnastisk chakrayoga igår.

Aaron som jag skrev om här tidigare har förutom behandlingen crystal energy balancing även yogapass på Buddha Spa. Och eftersom yogan ska balansera kroppens chakran ytterligare tänkte jag att det ju kunde vara bra att gå dit. Jag var hur som helst nyfiken att testa.

Passet var bra, trots dagens nacksmärta (jag borde inte legat så länge med krökt nacke, bakåtflippade ben, armarna i 180 grader motsatt vinkel och vridna för att få handflatorna uppåt). Först värmde vi upp mjukt, sedan följde några andningsövningar innan det var dags att göra olika asanas för respektive chakra. Aaron hade sagt att det var lite likt kundaliniyoga så jag trodde hela passet skulle vara superlugnt, men sen låg jag där med svetten sprutandes i alla fall :-). Inte vet jag om det var yogapasset, pollenhalterna eller våren men jag var supertrött både igår kväll och imorse.

En kul grej var också att jag fick med mig både sambon och en av hans kompisar på passet. Kompisen frågade jag eftersom jag vet att han är nyfrälst yogautövare, och han nappade mycket riktigt. Men min sambo! Förutom golf, utförsåkning och wii fit – samt ETT styrketräningspass (vi var på Holiday Club och han måste varit väldigt nyförälskad för han följde med mig till träningssalen trots att han aldrig hade varit i en tidigare och fullkomligt avskyr att vistas bland svettiga människor…) var det här den enda träningen vi utfört tillsammans. För honom förmodligen överhuvudtaget.

Och hur det gick? Jo han inte bara slutförde det, utan dessutom med bravur (själv är han särskilt stolt över att han stod på huvudet). Jag är faktiskt också riktigt imponerad, och blev väldigt glad. Det måste ju betyda att han är lite förälskad fortfarande ;-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier