Alltså, nu orkar jag snart inte längre. Har legat till sängs i nästan fyra dagar. Ändå, när jag nyss var på spatsertur genom korridorerna (får inte gå ut men när jag beklagade mig över magens status från Niagarafall till Saharas torka typ tyckte läkaren att jag kunde ”motionera” lite inomhus) så blev jag ändå yr. Skumt. Så det är väl trots allt rätt att vi är kvar här.

Bortanför de vita husen glittrar havet (även om det tyvärr inte syns på denna bild).

Ute skiner solen med full Afrika-styrka. Det är ju ändå motsvarande breddgrad vi befinner oss på, även om det är svårt att tro eftersom vi småfryser lite på kvällarna och morgnarna när solen inte är uppe. Uttråkad som jag kände mig efter lunchen (som inte var någon höjdare idag heller men mer om det strax) så ordnade jag därför min egen lilla Lanzarote-playa: vände en fåtölj bak och fram mot fönstret, öppnade, smorde in mig med spf 20 och slog mig ner. Ahhh….!

Hitintills har jag varit superdupernoga med att akta mig för solen. Planerade nästintill graviditeten för att undvika att kroppens hormonchock sammanföll med sommarmånaderna. Jag har nämligen sett på andra vad det kan göra; stora bruna leopardlika pigmentfläckar i ansiktet som är svåra att få bort. Men nu; uttråkad som sagt och med avklarad sjuka-from-hell kändes det lilla orosmolnet plötsligt som bortblåst. Att sitta instängd dag efter dag på Lanzarote i januari och SE solen skina? Näää….jag kunde inte hålla mig längre.

Ni har nog redan gissat. Jag fick vad jag förtjänade. Det tog inte många minuter innan jag somnade i fåtöljen och när jag svettig vaknade cirka 20 minuter senare (det var den tid sambon trodde jag slumrat, han ville inte väcka mig, grrrr…) så hade jag REDAN maxade ränder framtill efter linnet och små nougatbruna fläckar i hela ansiktet. TROTS SOLFAKTOR 20! Suck. Jaja, nu vet jag, och har flyttat mig till skuggan på sängen.

Jag undrar hur mycket längre de pallar att ha oss här för övrigt för vi har nog båda lite en tendens att glömma att vi inte är på Yacht Club längre, hihi…
– Nya lakan idag igen, ja tack!
– Badrummet kan nog behöva skrubbas en gång till.
– Vi behöver mer vatten/ juice/yoghurt/frukt….
– Tips på vad jag kan göra åt min rygg? Jag får så ont av att bara ligga i sängen!

Och när de skulle byta tejp runt min droppnål i armen, så gjorde det så ont att jag inte kunde låta bli att säga ”Salon de beleza? Depilacion?” (låtsas-spansk-portugisiska för ”skönhetssalong? Hårborttagning?” typ). Sköterskan förstod nog, men hon drog inte på munnen. Det gjorde de däremot när jag skojade lite vid ”incheckningen”, och sköterskan som körde mig i rullstol förbi receptionen meddelade personalen att min diet var ”bara flytande” varpå jag la till; ”champagne, cocktails, cappucchino…” :-). Fast inget av det har nått vårt rum hittills.

Och så maten, ja, haha…inte mycket att hänga i julgranen idag heller. Till frukost fick jag ju te eftersom jag bannlyst kaffet för att stabilisera magläget. Men med ÖVERstabiliserad mage nu (typ cementläge) var kaffe plötsligt det enda jag ville ha – så när de kom med teet så ville jag genast byta ut det. Jag möttes av frågande blickar men fick mitt kaffeblask i alla fall. Till lunch fick vi smaklös buljongsoppa med potatisbitar, lite bönor, morot samt äggstrimlor i som simmade omkring, följt av tre bastanta skivor sammanpressat kött av okänt ursprung och tre potatisar (hjälp, ännu mer potatis!) utan sås. Den mosiga grönbruna efterrätten listade jag efter ett tag ut att det var ett ugnskokt äpple. Minst fotogenic på tallrikarna men nog det bästa ändå. Med lite tur checkar de ut oss imorgon.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier