Uppiggad av en fransk manikyr

Utsikten från vår balkong och skapandet av min franska manikyr!

Yippiee! Igår blev vi urkopplade ur slangar och dropp och utcheckade från sjukhuset! Allt skedde ganska plötsligt när vi till slut fick veta att vi var friska nog att lämna våra sjuksängar och strax därefter att vi hade plats på ett flyg hem på fredag, alltså imorgon. Eftersom två nätter återstod däremellan fick vi flytta över till ett närliggande hotell, H Fariones Playa.

Bortsett från hur ärendet skötts av SOS International (kontakten mellan försäkringsbolaget och den drabbade i sådana här fall) så gick det hyfsat smidigt. SOS International var dock hopplösa. Där satt vi sent på kvällen, fortfarande halvsvaga, jag gravid och dessutom med hamrande huvudvärk som olämpligt nog just dykt upp, utan besked om vilket hotell vi skulle till, hur betalningen skulle ske, bokningsnummer, info om flyg och så vidare. Jag tror vi hann gå igenom fem handläggare totalt, olika personer ringde upp hela tiden, den ena trögare än den andra, och bad oss dra ärendet från början.

Samma sak när vi väl kom fram till hotellet, betalningsintyg som faxades över (efter att vi fått ringa flertalet gånger och påminna) fungerade inte – ja till slut fick vi lägga ut flera tusen själv eftersom vi bara inte orkade sitta i lobbyn och vänta längre mitt i natten. Suck. Man tycker ju att när man betalar en försäkring år efter år och slutligen behöver hjälp så ska det funka.

Men, det där tar vi tag i när vi kommer hem sa vi rätt snart. Nu när vi hade EN dag på Lanzarote, incheckade på ett fyrstjärnigt hotell med stor balkong mot poolen, palmerna och havet, så skulle vi njuta! Jag kollade självklart genast upp möjligheterna till skönhetsbehandlingar och massage och hittade i alla fall en frissa på hotellet med både massageservice och manikyr och pedikyr på menyn. Så idag, efter en låång frukost (nu när vi båda äntligen kan äta igen) och en massa shopping så slog jag mig ner i frissans ganska enkla domäner för att få fina naglar.

Priset var helt okej tyckte jag, 16 euro för en standardmanikyr eller 20 euro för fransk manikyr som jag tog. Ändå upptäckte jag senare när vi tog en vända till ett närliggande shoppingcenter att det fanns ännu billigare ställen. I alla fall så blev det bra, jag är helnöjd med min fina, blanka, rosavita manikyr liksom sambon med sitt hår – han passade på att klippa sig för 20 euro.

Den där solen jag suktade ut till från sjukhussängen har dock lyst med sin frånvaro, det har till och med duggat. Är det inte typiskt? Nåja, desto bättre för mina pigmentfläckar och den lokala affärsverksamheten :-). ”Rebajas”-skyltarna har lockat in oss både här och där, toppar på Zara för 30 spänn styck kan man ju inte klaga på! Inte heller ett ursött Tommy Hillfiger-babyset med mössa, strumpor, haklapp och två små bodys för 350 kronor. Det blev en hel del annat också så hur väskorna ska gå igen när vi packat återstår att se. Imorgon kväll landar vi i alla fall på Arlanda. Home sweet home, vad jag längtar! Trots att jag vet att det som väntar oss är minusgrader och förmodligen snö.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier