Vart är du på väg? Om att ta ut en medveten riktning.

Hinner inte skriva så mycket idag men jag vill bara dela med mig lite kort av en av alla de saker som bubblade runt i min hjärna på joggingturen i torsdags (även om jag tränade både i lördags och söndags också så var torsdagen bäst ur den kreativa aspekten ;-)).

Jo detta med att välja riktning (och då menar jag inte på löpturen, haha…!). Energin kan ju vara hög för att ibland dala, själv hade jag en peak i slutet och början av året då jag hakade på och la i en växel för att snabbt skriva en ny spabok. Energin flödade så det var liksom bara att passa på!

Sedan går den ner och man kanske inte alls har samma ork, det är bara att acceptera det också. Men i alla fall. Om du då har en sådan period där du inte orkar så mycket, välj i alla fall riktning. Tänk på vad du vill och vart du vill vara på väg när energin kommer igen. Vrid dig i alla fall ett kvarts varv eller vad som nu krävs så att näsan pekar åt rätt håll. Ta små små steg och beslut, fundera var du vill vara i framtiden. Du kan inte komma dit om inte dina handlingar rör sig åt samma håll.

Medvetenhet och magkänsla

Det gäller också att vara snäll mot sig själv, vi kan inte orka högprestera jämt, men det gäller också att vara medveten om att om vi inte själva bestämmer oss för vart vi vill, så kommer vi kanske bara svepas än hit än dit, åt håll som andra vill.

Var sak har sin tid men det brukar kännas rätt bra att ta beslut som är ens egna, om det så bara är att man ska pausa alla beslut ett tag (även det är ett beslut!). Medvetenhet i alla lägen, och en medvetenhet om att man inte måste ta action förrän man vet vad beslutet ska vara. Och låt magkänslan vara med, den är viktig.

Jag pausade själv nyligen en aktivitet/resa och avbröt i precis sista stund (typ en hårsmån från betalning) för att magkänslan vred till och signalerade stopp. Det tjänade jag 10 000 kronor på visade det sig ett par veckor senare när jag gjorde om beslutet. Och nu känns det även mycket bättre för att jag tagit ett aktivt, medvetet beslut som hela jag var med på. 🙂

Så oavsett om du har mycket ork just idag, är inne i ett flow och bara kör på, eller om du knappt orkar flytta ena foten framför den andra, låt i alla fall näsan peka åt rätt håll för att visa för dig själv vart du är på väg. Det kan göra större skillnad än du tror.

Kram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier