På drömmig ”hudvacay” med Dr K

Många hudvårdsserier består av en uppsjö produkter. Rengöring, peeling, tonic, serum, dag/nattkräm, ögonkräm, kanske till och med en booster av något slag som ska läggas före serum eller dagkrämen. Puh! Mycket att hålla reda på och det tar tid i badrummet. Kul om man har just tid, annars lätt stressande.

Hur skulle du känna om jag sa att du kunde byta ut din 5-produkt-rutin för huden till max 3 steg och få tydligt förbättrad hud trots det? Du skulle tacka ja eller hur?

Ibland har jag svårt att skriva vissa inlägg för att det jag vill berätta, sanningen, är FÖR bra. Jag är rädd att det ska låta som en köpt klyscha! Som nu till exempel, jag hade tänkt att berätta lite kort om mina resultat efter att jag använt den nya Dr K-serien (läs mer om den här) i drygt två, knappt tre veckor. Men hur sjutton ska jag gå tillväga så att ni tror mig? Och inte bara tror att jag ”bloggtramsar”.

No filter, no make up.

Dr K har tagit min hud på en drömsemester jag inte vill ska ta slut…

Jag är mycket nöjd med min vanliga hudvårdsrutin (oftast använder jag Nimue som fungerar väldigt bra för min hud) men på sistone, ja de senaste månaderna, har jag tänkt att det ju hade varit drömmen att få ner det röda lite, om huden kunde lugna sig lite. Jag har också haft en punkt där en återkommande klåda dykt upp som oroat mig lite.

Vad hände när jag började använda Dr K? Jo det röda gick ner och huden lugnade sig, men inte bara det, när jag tar på min hy (framförallt i pannan) så känns den varje dag som om jag just kommer från en proffspeeling på klinik – som om jag dagligen skulle exfolierat den fast jag inte gjort det alls!

Jag vet inte vad det är med denna serie, Dr K, men om jag tyckte att jag hade hittat hem med Nimue så är jag förmodligen på mitt mest underbara sommarställe med Dr K! Hudvårdsrutinen just nu består av en rengöring (exfo cleanser), en återfuktare (skin hydrator) och en med syfte (jag har valt anti ageing just nu). TRE produkter, det är allt, och det går supersnabbt.

Värt att nämna är att Dr Juanita Kilian tidigare jobbat för Nimue och står bakom många av de formulas som deras produkter har (inte undra på att de är bra!). Sedan beslöt hon sig för att skapa sitt eget märke och på den vägen är det…

Ny, kortare hudvårdsrutin

Rengöringen är ju också lite exfolierande, det märks, men den är mild och kan även användas för att ta bort ögon make up (fast jag har märkt att den inte biter på mascara särskilt bra). Återfuktaren förbereder huden så att den kan ta emot den sista produkten som man väljer efter behov/den effekt man vill ha (det finns totalt 5 varav en är för barn så egentligen är det fyra man väljer mellan; acne control, anti ageing, skin protector och pigmentation).

Det är så jag knappt törs tro på resultatet utan bara väntar på att det ska vända och bli sämre igen! I så fall kommer jag uppdatera detta inlägg, men hittar ni ingen sådan information i slutet så har jag alltså fått fortsatt bra resultat (och kommer förmodligen aldrig vilja sluta med dessa produkter!).

En enda liten grej är att man inte får den djupt återfuktande känslan som man kanske vill ha, särskilt om man är torr. Kanske kan man bara ta mer av produkterna eller lägga en mild fuktmask (det ska gå bra att kombinera dessa produkter med andra) vid behov. I övrigt är jag supernöjd.

Jag vill också visa det fina resultatet jag fick på min yngste son Theodor, 4 år (se bild nedan). En dag upptäckte jag ett rött märke under hans läpp, och beslöt mig för att testa Kids Serum i Dr K-serien. Jag la lite på det röda stället, en droppe bara ungefär, på kvällen och smorde lätt. Nästa dag var det redan bättre och efter bara en insmorning till var det i princip borta som ni ser på bilden!

Min Theo före och efter att jag använt Kids Serum från Dr K Dermal Health Care.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier