Varbergs Kurort blir Varbergs Kusthotell

varbergs kusthotell low
Det ständigt närvarande havet, här i dramatisk hösttappning. Foto: pressbild.

Varbergs Kurort har varit en självklar destination sedan tidigt 1900-tal för dem som sökt såväl njutning som välbefinnande. Än idag reser människor hit för just denna kombination. Här finns inte bara ett medvetet kök med såväl läcker à la carte-meny som dignande bufféer, utan även sköna spabehandlingar, traditionella tångbad och en kurortsklinik för den som behöver hjälp med rehabilitering av något slag.

simmare

Nu byter Varbergs Kurort namn till Varbergs Kusthotell. Anledningen är kärleken och närheten till havet som på så sätt signaleras än tydligare. 52 steg, längre är det inte till deras egen sandstrand där man hittar såväl året-om-badare, surfare, barnfamiljer sommartid och bastuvarma gäster som svalkar sig med ett dopp efter en session i bastun alldeles nära havet.

I deras nya thalassobad kan man bada i salt fast uppvärmt havsvatten, basta, ta en upplevelsedusch och bara koppla av. Hotellet – för övrigt Sveriges enda thalassospa – har 158 rum, ligger i Apelviken i Varberg och ingår i föreningen Svenska Spahotell.

varbergs_kusthotell_spa_havsvattenpool_low
Varbergs Kusthotell är nu internationellt licensierat som thalassospa, det vill säga ett spa med det salta vattnet som tema. Pressbild.

One thought on “Varbergs Kurort blir Varbergs Kusthotell

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier