Rosdoftande massage och spanyheter på Torekov Hotell

I juli gjorde jag ett efterlängtat återbesök på mysiga Torekov Hotell på Bjärehalvön i Skåne. När jag tittar på tidigare inlägg inser jag att jag inte varit där på hela fem år, det är inte klokt vad tiden går! Nu var det sannerligen dags, det händer nämligen grejer som har med spa att göra på hotellet!

Torekov är ett av tre hotell och sex restauranger i gruppen Gram Hotels. Foto: Heidi Rovén.

Om ni inte känner till denna lilla spapärla där jag alltid haft så fina upplevelser, tycker jag ni ska läsa mina tidigare inlägg om Torekov Hotell. De har blivit väldigt familjevänliga sommartid och det var riktigt skönt att kunna komma dit med familjen och inte känna sig obekväm, tvärtom.

Självklart hade vi anlänt i vår Rolls-Royce (som tyvärr inte syns i bild dock).

Vi började med deras härliga lunchbuffé som bjöd på ett dignande salladsbord, soppa, bröd, två varmrätter (vid vårt besök var dessa schnitzel och citronbakad laxsida – jag tog laxen som var supergod och fräsch) och så ostar, frukt och kaffe med kaka på det. Bistrolunch som de kallar den serveras måndag till lördag och kostar 165 kronor per person.

Lobby och restaurang på Torekov Hotell flyter ihop på ett öppet och trivsamt sätt. Foto: Heidi Rovén.
Räkor, ja alla slags skaldjur, är en favorit. Men denna dag fick det bli vatten i glaset!
Restaurangen var välbesökt denna varma dag. Vi valde att sitta på terrassen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Poolhäng och spa

Efter lunchen hann vi hänga lite vid poolen hela familjen innan det var dags för mig att checka in i spaavdelningen för min behandling, en rosdoftande massage. Under tiden stannade resten av familjen vid poolen och badade.

Jag älskar färgen turkos – på pool eller baddräkt spelar ingen roll! 😀

Det var fullt med badglada barn som skvätte omkring trots att det var ganska svalt i poolen. Theo hittade snabbt en kompis att leka med medan storebror softade i en soffa med sin platta.

Jag och Isac, nu 9 år. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Min behandling ja. Förväntningarna var höga för jag har alltid blivit så nöjd just på Torekov. Det känns som att de verkligen lyckas anställa kunniga terapeuter och chefer som bryr sig om gästen. Jag behövde inte bli besviken denna gång heller.

Spareception och shop på Torekov Hotell. Foto: Heidi Rovén.
Rosdoftande produkter användes för massagen.
Elemis rosdoftande spaprodukter för behandlingen ”Rose Restore”. Foto: Heidi Rovén.

Jag hade bokat en Elemis Rose Restore som kände som en bra ”återställare” av kroppen sådär i semestertider när man både vill ta igen sig men också ladda om. Behandlingen passade mina behov perfekt; massage från topp-till-tå som började på fötterna och avslutades med skalpen, massagetekniken var väldigt mjuk och avkopplande och dofterna underbara.

Som en blomsterträdgård

När jag trädde in i behandlingsrummet sveptes jag genast in i en värld av blommiga dofter. Tydligen sprayas rummet och förbereds innan just för att man ska känna så! Fint, eller hur?

Välbekant miljö med ny terapeut, resultat: lika lyckat som alltid. Foto: Heidi Rovén.

Fötterna fick en varm avtvätt med mjuka handdukar. Så började den rosdoftande massagen. Svepande tag med varm olja och balm gjorde massagen både len och behaglig plus gav välbehövlig återfuktning till huden som sommartid lätt kan bli torr och uttorkad av solen (och vilken solbränna ser snygg ut då? Ingen!).

Massage med Elemis rosdoftande balm på Torekov Hotell.
Den rosdoftande massagen var väldigt fin, mjuk och avkopplande.

En riktigt, riktigt mjuk massage kan vara lite lurig. Den smyger sig på. Man tror att den inte har effekt, väntar på de klassiska djupa tagen som ska ruska om stela muskelknutor. Så vips, helt utan förvarning så sover man nästan!  Det slår aldrig fel, haha…!

Fjäderlätt beröring, rosdoftande olja

Så var det också denna gång. Jag tyckte jag var vaken och alert att ta in och känna efter med varje fjäderlätt oljeberöring, men icke – jag föll djupare och djupare ner i avslappningen och kom inte ”tillbaka” förrän på slutet. 🙂

Här ser ni lite av miljön i Torekov Hotells lilla spaavdelning.

Rätt så, jag fick onekligen den vila och återhämtning min kropp behövde. När det var dags att resa sig var det verkligen med ansträngning, så skönt var det att ligga där! Huden var så len och återfuktad efteråt och jag doftade som en blomsterträdgård, mmm!

Spanyheter

Så kort om nyheterna på Torekov för dig som kanske beslutar dig för att åka dit efter att ha läst detta. 🙂 Dels bygger de ett bastuhus som kommer inhysa bastu, dusch och litet ombytesrum samt ett halvöppet relaxrum med infravärme.

Längst bort i bild syns det nya bastuhuset. Foto: Heidi Rovén.

Utanför bastun har de installerat en massagepool som kan ta 12 personer. En annan nyhet är att de planerar att hålla sin stora utomhuspool öppen vintertid så att man efter sin bastustund kan ta ett dopp i utepoolen för att sedan sätta sig i den varma massagepoolen eller bastun igen.

Lobbyn är inte ny men miljön är fortfarande inbjudande. Foto: Heidi Rovén.

Ca 200 m2 av innergården kommer också att byggas in nu under hösten och bli en stor relaxyta med brasa. Ytan är tänkt för den som bara vill slå sig ned med en kaffe, ett glas vin, eller kanske bara för att läsa en bok. Jag tror det blir ett lyft och ser fram emot ett återbesök när allt står färdigt. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier