5 hudprodukter för torr sommarhud

Min solade sommarhy före skrubb och krämer. Torr och flagig!

Även fast jag tycker att jag sett till att smörja huden i sommar så ser den ut som ödleskinn. Nej, jag skämtar inte! Sol och bad torkar ut mer än man tror och är det något som sabbar en snygg solbränna så är det torrhet.

En snustorr yta får din sommarhud att se dassig ut, nästan gråaktig på grund av det vita flaget (döda hudceller) som ligger överst på hudytan och är ”i vägen” för lystern.

När läget är som värst hjälper nästan inte vanlig kroppslotion, då behövs olja! Som tur är finns det flera bra sådana att ta till, men inte innan man tagit itu med fnaset.

Min återfuktade sommarhy efter skrubb och krämer – slät och len!

Steg ett är alltså att skrubba, peela, exfoliera – ja kalla det vad du vill – bort de döda hudcellerna (som är på väg att redan släppa, det är därför det ser ut som det gör).

Inte sällan brukar jag också få klåda i slutet av sommaren just för att jag är torr och bär på en massa ”skräp” på huden som gör att jag inte kan tillgodogöra mig fukt på bästa sätt från en lotion eller kräm.

När jag peelat och öst på kräm är det verkligen som om jag ömsat skin och fått en helt ny hud!

5 vårdande produkter för din sommarhud

Krämer och oljor som alla gör susen för torr sommarhud.

Från vänster:

 1. Huile des 4 Thès, Brume d’Or/THEMAE
  Silkeslen olja med vitt te-extrakt, tahitisk monoï-olja och små guldkorn. Närande och ger ett glänsande skimmer åt solbrun hud. Värt att notera för den som vill undvika mineralolja är att första ingrediens på innehållsförteckningen är just paraffinolja.
 2. Phyto Body Serum/KALAHARI
  En kroppskräm namnet till trots som dock går in bättre och lättare än en kräm. Behaglig mild doft och trots den fluffiga konsistensen, och att den inte känns kladdig alls, verkar den rikt återfuktande på min torra hud.
 3. After Sun Hydrator/NIMUE
  Geléaktig i konsistensen är denna återfuktande kräm. Doftar mint och känns svalkande på huden och innehåller också både kamfer och pepparmint. Denna borde vi haft med i sommar då både jag och min man brände oss när solen lyste som starkast (men icke, den låg kvar hemma!).
 4. Frangipani Moni Body Cream/ELEMIS
  En rik kroppskräm med söt, tung och beroendeframkallande doft (jag äääälskar både frangipani och monoï-doften!) som räcker gott för mig istället för parfym. Den går in fint i huden och ger bra med fukt också, mycket tack vare innehållet av olja från både makademianöten och sesam.
 5. Sacred Nature Bio Oil/COMFORT ZONE
  Närande kroppsolja med ekologisk buriti- och jojobaolja. Förbättrar på sikt hudens elasticitet och ska även skydda mot hudbristningar. Har en varm, träaktig doft som påminner mig om varma bastubad och verkar lugnande på sinnet.

Har du kanske en favorit i detta segment du vill berätta om? Tipsa gärna i en kommentar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier