Spa, öken och Via Ferrata – i Ras Al Khaimah

För en tid sedan var jag på en presslunch med en presentation av det mindre kända emiratet Ras Al Khaimah. Det var spännande och jag fick reda på en hel del jag inte visste innan om detta lilla arabemirat vars gräns ligger bara nån timmes bilfärd från Dubais flygplats.

Ras al Khaimah är det fjärde största av de totalt sju emiraten. Jämfört med skyskraporna och lyxshoppingen i Dubai ligger fokus här mer på det naturnära, på utomhussporter och självklart kan man också få en förstklassig spabehandling på hotellet…!

Golf, mountainbike och klättring är några exempel på sportiga aktiviteter man med fördel ägnar sig åt här. Och just när det gäller det sistnämnda, klättring, så fick vi reda på en nyhet som lanserades i november 2016: Via Ferrata.

Tacksamt nog ligger nämligen hela Förenade arabemiratens högsta berg i Ras Al Khaimah; Jabal al Jais, med sin höjd på knappa 2000 meter.

Här har man öppnat Mellanösterns första kommersiella Via Ferrata-led på cirka en kilometer. Längs vägen finns tre zip lines på 50, 60 respektive 300 meter (!) där man verkligen kan se till att få fart på adrenalinet.

Självklart finns flera fina hotell längs kusten och med dem kommer som bekant fina spa. En spa-upplevelse jag gärna skulle åka ändå till Ras Al Khaimah för att kunna lagra i erfarenhetsbanken är denna; The Rainforest Experience på Ritz Carlton hotellet Al Wadi Desert.

Dels händer det något med mig när jag befinner mig på sådana här speciella platser…i bergen, vid havet, i öknen…dels ser miljöerna så sagolikt exotiska ut, som hämtat från Tusen och en natt!

Här handlar det om hydrothermalterapi där man följer en slinga med 16 faciliteter, alla utformade att lugna, mjuka upp och ge ny energi.

Exempelvis finns det olika duschupplevelser som poetiska namn som Summer Storm, Arctic Mist och Tropical Rainbow. Andra fantasikittlande namn är Sole therapy, Rain walk och Ice igloo.

Bland basturna märks en med aroma, en med örter och flera med ånga…det låter verkligen härligt! Och en timme i The Rainforest kostar cirka 480 kronor, hyfsat överkomligt med andra ord.

Nu vill jag dit! Klättra, spaa och njuta av sol och bad på det där läckra hotellet Al Wadi…se vad det gör med mig, med min själ, mina sinnen. Alla boenden är olika pool-villor/lyxtält med utsikt över öknen. Tänk att sitta på terrassen en stjärnklar natt och bara begrunda universums storhet…kan det bli mer magiskt?

Bästa tid att åka till Ras Al Khaimah är oktober – april då temperaturen ligger runt +25 grader. Sommartid kan värmen stiga till 45-50 grader. Enklast tar man sig hit genom att flyga till Dubai. Både Apollo, Ving, TUI och Solresor har resor till Ras Al Khaimah.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier