Jag och barnen framför kryssningsterminalen och Norwegian Escape! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Årets Karibienkryssningar utgick från Miami. Dels gjorde vi en lyxig veckokryssning med Norwegian Cruise Lines nyaste fartyg Norwegian Escape, dels en härlig veckokryssning med MSC Divina. Då detta är en spablogg tänkte jag berättar om vad som finns i spa- och hälsoväg ombord, resten får ni läsa om på min andra sajt Seafun.se. Först ut – Norwegian Escape, i nästa inlägg skriver jag om MSC Divina. 🙂

Norwegian Escape är stort, fräscht, lyxigt och späckat av aktiviteter. Det finns över 20 alternativ på matsidan och bara man har disciplin är det lätt att äta nyttigt ombord. Disciplin ja, pröva inte desserterna en enda gång för då är man fast, haha…!

Mmmm, så god mat ombord! Foto: K. Scheiderbauer.

Att välja nyttigt från buffén beroende på vad man är inne på…lågkalori, vegetariskt, lchf som jag just nu…allt är möjligt. Bara att välja rätt. Och avstå, avstå, avstå som sagt, haha – sött finns i mängder. Men även sockerfritt om man nu inte har aversion mot sötningsmedel (själv är jag kluven, tycker egentligen inte om onaturligt i någon form, aspartam till exempel…).

Cardio fitness och fritt fall

Studs och hopp sätter fart på pulsen!

Gymmet är mycket fräscht och erbjuder passa av olika slag (som kostar extra) men man kan också aktivera sig genom att vara med på olika aktiviteter som hålls utanför gymmet som Cardio fitness som jag testade en dag.

Alla samlades då i ett allmänt utrymme, vi höll till i Skyline bar, dit det kom en duktig instruktör med stor musikanläggning och körde på i fullt ös tills svetten lackade på oss! 🙂

Andra aktiviteter man kan ägna sig åt är rope course, en äventyrsbana på däck som får adrenalinet att pumpa runt i kroppen. Särskilt när man går ut på plankan utanför fartygskanten och åker zipline!

Rope course, inget för höjdrädda eller dem med dålig balans! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Av alla deras olika vattenrutschkanor (4 olika) är fritt fall eller Aqua Loops som den heter, den mest vågade. Här ställer man sig i ett transparent rör och så försvinner golvet varpå man susar ner i en tub som kurvar sig så att man åker med fötterna högst innan man spolas ut igen.

Tidigare kryssningar har jag fegat ur på denna men denna gång bestämde jag mig och vågade vilket jag är väldigt glad för – lite läskigt ja men väldigt kul!

Mandara Spa

Foto: Heidi Rovén.

Några ord om deras spa ombord; Mandara Spa & Fitness. Det är väldigt inspirerande och lyxigt att bara kliva in i receptionsområdet. Flotta produkter finns på display, de tjusiga terapeuterna står redo att hjälpa till, man kan slå sig ner i väntsoffor och här finns också en barber shop för män som vill lyxa till det med en rakning the old fashioned way…

Är man nyfiken ska man inte missa att man kan gå på en guidad tur den allra första dagen ombord. Titta i dagsprogrammet så ser du när. De brukar då också ha dragningar och även om du inte vinner så kan du senare få erbjudanden till din hytt, eftersom du visat intresse för spaaktiviteterna och på så sätt är en ”presumtiv kund”…

Från saltrum till snörum

Förutom många härliga behandlingar med märken som exempelvis Elemis, kan man också njuta många timmar i deras pool- och bastuområde. Ett dagspass hit kostar 59 USD.

Lyxiga vilsängar på Mandara spa, Norwegian Escape. Foto: Heidi Rovén.

Det är stort och det finns gott om vilbäddar att bre ut sig på med stora fönster och havsutsikt framför, men man ska inte missa att gå ett varv och pröva alla fina bastur som de har.

Foto: Heidi Rovén.

Här finns het torrbastu, sanarium, ångbastu med eucalyptusdoft, saltbastu samt isbastu eller snörum som man också skulle kunna kalla det.

Alla är verkligen jättefina, flera med fönster ut vilket ger en extra härlig känsla. Plus för att ångbastun verkligen doftar (alltför ofta ”ska” de dofta men gör det inte eller knappt…) och för att allt är så snyggt designat och fräscht.

I deras thalassoterapipool finns en stor kobra för massage men också gott om undervatten-jetstrålar där jag stod länge och gav mig själv lår- och rumpmassage! Bra mot celluliter och gynnar cirkulationen.

Unna dig om du kan

Vid en vägg kan man ta smaksatt vatten (citron/gurka) eller en kopp te och i omklädningsrummen finns handdukar samt badrockar. Det enda jag saknade och tyckte var lite synd var att duscharna bara hade den vanliga budgetvarianten av duschcreme och schampo, samma som finns i hytterna.

Jag vill minnas att vissa fartyg (kanske var det ett annat rederi, dock Steiner-drivet) har Elemis-produkter i omklädningsrummets duschar vilket jag tycker är rätt. Är man på spa ska det märkas! Men, det kan hända att detta dragits in, det sparas ju på allt.

I alla fall, även om det kostar en slant så tycker jag att man ska kosta på sig ett besök här för det är det värt. Se till att ha gott om tid på dig bara så att du hinner njuta ordentligt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier