Wellness och spa på MSC Divina

En selfie-hälsning från Grand Turk, Turk & Caicos! 🙂

MSC Divina är att av MSC Cruises nyaste och även ett av rederiets största fartyg. Här kan 3900 passagerare ta del av fartygets fina miljöer, matställen, aktiviteter och – inte minst – spa ombord. Vi kryssade nyligen med MSC Divina i Karibien vilket var en väldigt härlig upplevelse!

Väl ombord visade det sig att fartyget var väldigt likt ett annat MSC Cruises-fartyg vi kryssade med nyligen, nämligen MSC Fantasia som vi var ombord på nu i december på en kryssning från Dubai. Det som skiljer är färgsättningar och vissa mindre detaljer och utformningar som exempelvis vid poolområdena, piazzan med butiker med mera.

Fruktsmoothis och spamat

Det finns mycket gott att njuta av ombord, men även nyttiga saker. Spabaren har ett utbud spadrycker och i glassbaren kan man beställa smoothies med färsk frukt och yoghurt som jag testade; vansinnigt gott med exempelvis mango eller kiwi, och – om man inte är alltför strikt med socker eller kalorier – lite hemgjord kokosglass för den tropiska touchen! Mums!

Helt salig när jag hittade färsk papaya på buffén. Fullkomligt ääälskar det! Foto: Heidi Rovén.

I restaurangen The Black Crab på MSC Divina där vi åt huvuddelen av alla kvällar ombord, kunde man hitta sparätter på menyn. Stor tumme upp från mig för det; jag bara älskar när man integrerar spamat och tänker på gäster som har ett hälsofokus på sin kryssning! Att de ofta är extra goda gör inte saken sämre precis…

Nu ska jag erkänna att jag inte åt detta varje kväll, jag blandade fritt efter vad jag kände för men avstod alltid kolhydraterna på tallriken och ägna de mig istället åt fisken/räkorna/köttet och grönsakerna.

Mums, mums och åter mums. God mat finns i massor. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Att dagligen få njuta av bläckfisk, jumbo shrimps, goda fiskar vi inte har hemma och fräscha grönsaker är verklig lyx för mig (plus att man slipper laga och diska!). Sedan fanns också sockerfria efterrätter på menyn men jag testade faktiskt olika varianter där också. Späka sig kan man göra hemma, en kryssning är verkligen inte rätt tillfälle…! 🙂

Zen area med The Garden Pool

MSC Divina har en inomhuspool, en utomshuspool samt en lugnare pool i aktern; The Garden Pool. Detta område kallas Zen Area och är bara för vuxna. Eftersom vi kryssade med våra två barn blev det inte mycket tid över för lugn vuxentid men sista dagen gick jag hit en stund och solade direkt på poolkanten, badade och bara slappade och såg ut över havet…sååååå underbart! Stämningen är riktigt skön med bra musik från den intilliggande baren där man också kunde fiska upp något gott att dricka.

The Garden Pool var inte helt fylld så det blev inte så mycket ”infinity-effekt” som jag hade sett på bild innan…men den var ändå mysig. Foto: Heidi Rovén.

Halva priset på spa

Ett bra tips för den som har en reskassa att tänka på är att vänta lite med kostsamma spaaktiviteter till slutet av kryssningen. Jag har upptäckt att detta särskilt gäller MSC Cruises där de ofta sänker priserna de/den sista dagarna/dagen. På vår sjönk priserna på både frisörbesök i nya Jean Louis David-salongen liksom att Aurea Spa rabatterade sina massager med 50 %!

Till exempel kostade då en 55-minuters balinesisk massage 63 USD istället för 126 USD och en klippning 15 USD istället för 24 USD.

Fräscht gym och roliga pass

I deras ”Thermal area” kan man bada bastu; det finns både torrvarianter samt med ånga, plus en relaxrum. Inträdet kostar 20 USD (betydligt billigare alltså än hos Norwegian Escape som i och för sig är mycket större med fler bastur).

Man ska heller inte missa det fina gymmet om man är det minsta intresserad av att må bra. Här finns cyklar, olika trampmaskiner, hantlar, träningsmaskiner med vikter – allt med vidunderlig havsutsikt!

Orkar du inget annat, ta bara en matta och kör några yogaövningar eller lätt morgonstretch på egen hand. Det är så skönt att börja dagen mjuk i kroppen!

Man kunde också vara med på olika aktiviteter på däck som morning walk, muscular awakening, aerobics och olika danslektioner, till exempel fit dancing. Allt utan extra kostnad.

Stretching på däck. Foto: Heidi Rovén.

Jag älskar sådant, att det ingår och att det är så lätt att bara hoppa in och vara med. Man behöver inte krångla med anmälningar eller att ta sig iväg med bil/buss etc (det blir ju oftast inte av då…) utan det är bara att hänga med, som du är eller efter att ha bytt om i hytten. Så det är ett tips – missa inte att vara med på lite av allt det som ordnas ombord; det är kul och du mår bra av det!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier