Att jogga längs Miami Beach

Soluppgången är något man som jetleggad svensk kan njuta av på Miami Beach. 🙂 Foto: Heidi Rovén.

Nu är jag tillbaka hemma i kylan och på kontoret efter ett par veckors resande! Jag har varit och kryssat med familjen igen. 🙂 Vi bara älskar detta sätt att resa vilket väl knappast undgått någon… Att kryssa är smidigt, roligt, fartfyllt och späckat av upplevelser – om man vill. Att ta det lugnt går förstås jättebra det också. Och ombord finns både spa och gym.

Denna tid på året kryssar vi ofta i Karibien. Jag har blivit totalt beroende av den färgkick jag får av att vara där – som en visuell vitamindos för hjärnan – för att inte tala om värmen, maten, stämningen…! Bikiniliv och turkosblått hav, goda middagar och så en massa lek och bus med barnen samt bra shopping, stränder och sol sol sol. Kan det bli bättre?!

Strandnära boende

Foto: K. Scheiderbauer.

När man landar i Florida inför en Karibien-kryssning (i Fort Lauderdale eller Miami, de flesta Karibienkryssningar utgår härifrån, dock inte alla) måste man resa en dag före och övernatta minst en natt först. Man landar ofta sent och hinner annars inte med fartygets avgång. Visst finns det många spahotell att välja på (ett år bodde vi till exempel på The Westin Diplomat Resort & Spa) men denna gång bodde vi på mysiga Avalon Hotel på Ocean drive, direkt vid Miami Beach.

Jag måste säga att det var oslagbart! Stämningen, ljuset, stranden! Jättemånga tränar längs strandpromenaden och joggar även längs Ocean Drive. Jag förstår dem, man får verkligen energi av pulsen här. Självklart ville jag också testa på, inte minst efter en lång flygning vill man röra på sig, så tidigt på morgonen var vi ute och upptäckte omgivningarna. Då passade jag på att joggade både längs stranden och Ocean Drive (det finns en liten filmsnutt på instagram). 😉

Jag passade på att ta en joggingtur längs Miami Beach. Foto: Isac Scheiderbauer.

Miami Marathon

Samtidigt som vi var i Miami laddade staden upp för Miami Marathon. Flera andra på hotellet var klädda för träning och sprang flitigt in och ut i lobbyn på väg till eller från sitt löppass. En man kom till och med fram till mig och frågade om jag skulle springa maraton men riktigt så vältränad är jag tyvärr inte…! 😉 Dock kan det ju vara ett bra tips för den som är inne på långa lopp, jag vet att det finns många som gillar att satsa på att springa utomlands för att det ger en extra dimension på löpningen/loppet.

Stretcha och njuuut av solen och färgerna längs South beach, Miami! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I fallet Miami kan jag varmt rekommendera det. Otroligt cool och härlig atmosfär som jag gärna vill tillbaka till. Att mellanlanda på South Beach var en verkligt bra start på resan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier