Lyxig getaway på Elisefarm Golf & Spa

Är det något jag älskar så är det att ha härliga minnespärlor att ta fram i novembermörkret och drömma mig tillbaka till. Som nu, då jag tänkte berätta för er om en av sommaren härliga spavistelser, nämligen den på Elisefarm – ett fint litet hotell i Höör med golfklubb och spa!

Sommar i Halland, på gränsen till Skåne. Jag och mannen släppte av barnen hos farmor och farfar och så cruisade vi iväg, först mot Ystad Saltsjöbad och sedan mot Elisefarm i Höör. Det var ett helt nytt besök för oss och jag hade bara en aning om vad som väntade, men inte att deras spa skulle vara så mysigt!

Väl framme mötte en mycket mysig gård med fin huvudbyggnad och flyglar. Det kändes genuint, mycket skånskt – och romantiskt. Ett sådant ställe man skulle vilja ta hela släkten till för ett stort kalas, kanske ett bröllop, eller bara för en romantisk getaway som vi var på. 🙂 Vi körde fram vår Rolls-Royce, checkade in och fick våra nycklar. Sedan gjorde vi oss hemmastadda i vårt rum en trappa upp i en av sidobyggnaderna.

Förstklassig golfbana av Martin Hawtree

Elisefarm är uppskattat av golfare. Deras golfbana, invigd 2005, blev den första i Hörby kommun. Banan är designad av engelsmannen Martin Hawtree, just nu anlitad av Donald Trump i ett projekt i Aberdeen, Skottland för att bygga ”världens bästa golfbana”. Under vår vistelse träffade vi ett stort härligt gäng med både män och kvinnor som gjorde årliga gruppresor tillsammans och denna gång gästade Elisefarm. De verkade mycket nöjda!

Jag och mannen har spelat golf, innan barnen. Jag skrev till och med golfreportage! Tyvärr har vi inte kommit igång igen efter det, men nu hoppas vi på äldste sonen som gick en golfkurs i höstas och gillade det mycket. Tänk om vi alla kunde börja spela tillsammans, vad kul!

Denna gång ägnade vi oss istället åt spa och mat, vilket Elisefarm visade sig vara en ypperlig destination för också. Vi började med att upptäcka deras spaavdelning, som öppnat i ny utbyggd form bara några månader tidigare när vi kom dit.

Elisefarm Spa

Elisefarm Spa består av flera delar. Inomhus finns en varm källa, bastu, fotbad och dusch. I relaxavdelningen är det gott om vilbäddar, soffor och stolar att sjunka ner i. Kanske för ett samtal, en stunds reflektion eller slummer. På ett ställe kunde man ta för sig av lite dryck och snacks också vilket alltid är bra. Ville man ha något annat än vatten gick det att beställa, även bubbel om man önskade det!

Även utomhus gick det att ta ett dopp eller en bastustund. Tyvärr fungerade inte bastun då vi var på plats men med utsikten över grönområdena man har genom de stora fönstren därfrån, kan jag tänka mig att den är riktigt härligt, kanske extra mysigt en kall dag då kontrasten blir stor!

Vi hade väldigt trevligt när vi var på Elisefarm. Av någon anledning var jag extra fnissig den här dagen, och vi njöt av att bara vara tillsammans, kunna prata och njuta och ha lite tid för oss själva. Vi testade deras tyska strandkorgar, hängmattor, gungande bäddar och solsängar – och imponerades av det breda utbudet av läckra möbler och den asiatiskt inspirerade inredningen. Så befriande med något annat, alltför många spa liknar varandra…

Lastbilen fylldes med inredning

När jag senare fick möjlighet att prata med ägarparet, Ingrid Linné och Lars Ingesson, fick jag reda på lite om bakgrunden till den sköna mixen där de verkligen inte tagit efter någon.

– Vi körde ner med lastbil till vår lägenhet i Spanien, berättar Ingrid. Vi skulle bygga om vårt kök och hade en hel massa inredning med oss. Men så när vi skulle hem med en tom bil så passade jag på att fylla den med sådant jag hittat på plats, bland annat de stora parasoller som vi har i vårt spa.

Lars avfärdar att deras spa skulle vara viktigt eller på något sätt stå i centrum, trots att de nyligen byggt om och byggt ut. Jag vet inte om han var allvarlig ens med detta, för en spaoholic som mig lät det ju nästan som en förolämpning… 😉 Jag tycker nog att man gott kan åka hit bara av den anledningen och jag tycker dessutom att de lyckats bra med sitt spa.

Under vårt samtal inser jag dock snart vad Lars brinner för på riktigt; ett nytt utbyggnadsprojekt fast i större skala. Mycket större. Paret har nämligen en storslagen plan att bygga en hel by, ett nytt samhälle som kallas Trädgårdsstaden. Här ska det finnas mellan 600 och 900 bostäder med tillgång till allt vad man kan behöva, från närbutik till gym.

Hamstead förebild

Förebild för stilen är Hampstead utanför London, och man hoppas även kunna locka barnfamiljer som vill lämna staden och flytta ut på landet för ett mer naturnära liv. Och självklart skulle det bli ett kundunderlag även till deras restaurang och spa – när det inte nyttjas av Elisefarms egna gäster förstås.

Med åtta grader här i Stockholm idag kan jag nästan tänka mig att det går att spela golf än i Skåne. Om inte annat brukar deras golfsäsong börja långt före vår. Har man inte det som en viktig punkt på agendan kan man förstås åka hit när som helst, från och med 30 november serverar de exempelvis julbord. Och romantisk med sin kära, det kan man ju vara när som helst, vare sig det är höst, vinter, vår eller sommar. 😉

Restaurang och mat

Några ord också om vår fina trerätters middag under vår vistelse. Matsalen är densamma som man äter frukost i. I anslutning finns också en fin utegård att nyttja då vädret är bra.

Vår meny började med en tartar som var mycket fräsch. Varmrätten som vi fick in var en läckert tillagad koljafilé med primörer, en riklig portion som ändå inte blev tung tack vare att den var så fräscht tillagad och bestod av mycket grönsaker. På desserten fick vi vänta, evigheter kändes det som (den skulle tydligen tinas, någon måste missat att ta fram våra i tid…) men det visade sig vara värt all väntan. In kom den tjusigaste pannacotta jag ätit, beströdd med såväl blommor som guldkorn – och den smakade väldigt gott också!

Fakta Elisefarm Spa

Dagspa kostar 395 kronor på vardagar, på söndagar har de ett paket med brunch plus spa för 725 kronor. Bor man på hotellet kan man nyttja spat för 250 kronor extra. Om man har spapaket ingår det förstås.

Elisefarm har tre spa-paket som ni kan läsa mer om på hemsidan. För 1255 kronor per person (lilla spapaketet) får man en övernattning med en 3-rätters middag,  frukostbuffé samt tillgång till spaavdelningen (lån av tofflor och badrock ingår).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier