Intraceuticals: ytlig magi med inre effekt

Hud & Kosmetik är en årlig mässa som hålls i Kista.

För en tid sedan, på Kistamässan då de hade Hud- och Kosmetik som tema, fick jag möjlighet att lyssna på och lära mig mer om tekniken bakom Intraceuticals. Jag har testat behandlingen en gång för flera år sedan på Spa by Us, och redan då kallades den för ”Madonna-behandlingen”.

Kort och gott går Intraceuticals metod ut på att olika effektiva serum slussas ner i huden med hjälp av syre. Tack och lov är detta en behandling utan smärta, konvalescens eller stick – maskinens munstycke sprutar bara ut rent syre på huden som alltså hjälper till att föra ner exempelvis fuktgivande hyaluronsyra ner i lagren där det gör nytta.

Munstycket som sprutar ut det rena syret på huden.

Under den inledande presentationen fick jag även träffa och bekanta mig med Gavin McLeod Valentine som jobbar för företaget under titeln Global Director of Studio Services. Han är en skotsk lord som reser jorden runt och håller föreläsningar och presentationer men inte minst visar upp vad man kan åstadkomma med deras produkter och teknik.

Från vänster: Carlo Cantone, försäljningschef för Storbritannien & Europa. Magnhild Åsmundhavn, svensk distributör för Intraceuticals. Gavin McLeod-Valentine, stjärnornas egen favorit-hudterapeut!

Stjärnterapeuten från LA

Jag ska erkänna att jag har lite svårt för när allt blir för mycket ”halleluja” men det var svårt att värja sig mot Gavins charm och humor, och prata kunde han – snacka om rätt man på rätt jobb! Med ett väldigt roligt och bildrikt språk förklarade han allt på ett sätt som vi i publiken hade lätt att förstå och ta till oss.

Efter video, bildspel och listor med kändisar som är deras kunder var vi förstås både nyfikna – och kanske också skeptiska; Madonna, Katy Perry, Susan Sarandon, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Justin Timberlake, Miley Cyrus…och många fler, alla förlitar de sig tydligen på Intraceuticals (eller har i alla fall gjort det vid något tillfälle) när de vill bli extra snygga inför något särskilt event.

Gavin berättade stories om hur han flög hit och dit eller som när Halle Berry skulle gå på röda mattan och inte kändes sig riktigt fräsch nog, så kallades Gavin in med sin magiska expertis och fick göra henne redo.

Remodellering av ett ansikte

Ok. Upp till bevis. En tjej bland oss åhörare blev erbjuden att vara försökskanin. Gavin gav henne en ansiktsbehandling och pratade medan vi andra nyfiket (och en smula avundsjukt ska erkännas) tittade på och väntade.

Gavin, fullt koncentrerad med att ge bästa möjliga behandling.

Serum las på, syret sprutade och Gavin fixade och trixade med olika serum på olika ställen i ansiktet innan han började med en mycket speciell och inte direkt lätt massage. Han tog verkligen i och med snabba rörelser verkade han snarast försöka modellera om hennes ansikte!

Varje serum i den nya Retouch-serien har sitt specifika syfte.

För att vi skulle få se resultatet själva behandlades bara halva ansiktet till att börja med. Mitt minne sviker nu tyvärr vad den fina modellen hette men vi höll nog alla på att trilla baklänges nästan när hon satte sig upp och visade upp sig.

Retouch by Intraceuticals

Den behandlade sidan såg inte bara piggare ut, den hade också lyfts upp avsevärt mot den obehandlade sidan! Särskilt gick detta att se på brynområdet och kindbenet.

Gavin var rak och ärlig med att det självfallet bara var en tillfällig effekt och för att få resultatet att bestå måste man upprepa behandlingen och använda deras serum. Intraceuticals har även nyligen lanserat fem helt nya serum vid namn Retouch;

  • Hyaluronsyra bas – fuktgivande och lite som en primer för huden.
  • Lines – suddar ut uttryckslinjer med peptidteknologi.
  • Eyes – gör mörka ringar och fina linjer runt ögonen mindre synliga.
  • Lift – lyfter, ökar kollagen och elastin, samt förbättrar hudens konturer på hals och käklinje.
  • Highlight – ger lyster, framhäver samtidigt som det minskar rödflammighet.
Retouch-serumen är fem och fria från allt man inte vill ha.

Alla är fria från parabener, sulfater, silkoner, PEG, gluten samt är djurvänliga (cruelty free) och veganska.

Magiska händer, stort fokus

OK back to business. Förbluffade av resultatet kom nu det bästa. JAG skulle också få en behandling av Gavins magiska händer innan han flög tillbaka med ett tidigare plan till Los Angeles där han för tillfället är bosatt! Vi bytte plats till Intraceuticals monter en trappa upp och jag fick direkt lägga mig till rätt på britsen i deras monter.

Lucky me som fick proffsbehandling av stjärnornas hudexpert!

Folk samlades som flugor, snart hade vi en publik, det fotades och frågades. Det är ju lite så på mässor, får man chansen att få testa en behandling är man dessutom exponerad som ”försökskanin”, de måste ju ha någon att prova på i montern för att visa upp vad de gör och kan. 😉

Behandlingen var avkopplande och helt smärtfri.

Gavin satte igång och gjorde om proceduren på mig. Först en lätt avtvätt och sedan slussning av serum med hyaluronsyra som fuktboostade huden. Han använde också de nya Retouch-serumen som alla är dedikerade till olika områden på huden. Jag kände mig lite som en målarduk där jag lät artisten jobba på med sina olika färger och substanser för att nå den slutbild han ville ha…

Samma ”treatment” som Halle Berry

Jag måste säga att massagen var kraftfull. Väldigt kraftfull! Jag låg och tänkte på att dessa örfilsliknande snabba massagerörelser gjorde han även med Halle Berry och alla de andra kändisarna som skickade honom sms när det krisade!

Fingrarna fladdrade på i mitt ansikte över bryn och panna, ansikte och allt som han ville lyfte upp upp upp på mig (och det var nog en del hahaha!). Sedan knådade han mina kindben och hud som vore jag en lättformlig deg…

Så kom vi till den lite mer hårdhänta delen då… 😉 men massagetekniken gjorde susen skulle det visa sig.

Lustig nog var det nästan så att jag själv trodde att jag var det också när jag såg vad han åstadkommit. Poff hade han fått upp mina trötta lock, mina saggiga drag och gjort att jag såg pigg och – om jag får säga det själv – bra mycket fräschare ut!

Lyft och ”plumpad”

Nu blir man ju både blank av allt smörjande och lite ”mosig” direkt när man sätter sig upp efter att ha legat ner, dessutom blossade jag efteråt en stund på grund av den ökade blodcirkulationen.

Bara ett par timmar efter hade allt dock lagt sig så fint och jag hade verkligen varit redo för röda mattan jag också! Hade man inte vetat hade man nästan kunnat tro att jag fått fillers i kindbenen, så ”plumpad” såg jag ut!

Jag ska också börja skicka sms till Gavin när jag behöver se pigg ut, hahaha! Enda problemet: jag har inte råd att flyga hit honom… 😉

Ett fint samtal fick vi också. Gavin visade sig inte bara vara show och humor (såklart) utan öppnade sig ärligt medan han behandlade mig och berättade om en pågående cancerbehandling och operation.

När utsidan möter insidan

Det hör förstås inte hit men detta tillsammans med den dedikation jag såg när jag studerade Gavin i sitt arbete gör att jag känner stor respekt för hans kunskap och yrkesutförande. Gavin gick helt in i stunden och arbetade på med största fokus.

Kändis eller ”vanlig kund” – det syntes att det inte gjorde någon skillnad för honom. Varje människa, person och ansikte var värd det allra bästa han kunde ge.

För visst är det så, i alla fall för många av oss, att yta utan insida eller själ inte är intressant. Men när de två förenas uppstår magi. Och att göra människor glada över hur de känner sig och ser ut kan aldrig vara fel. Utseende är inte viktigt men det är välmående!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier