Serene Spa & Wellness på Seven Seas Splendor

Av någon anledning hamnar jag mest på spa till havs nuförtiden. Kanske för att det är det jag gör mest av när jag väl lämnar hemmakontoret; kryssar!

Ni har väl sett reels-trenden som florerar nu i olika varianter: ”maybe you just need to go back to the ocean…” och exakt så är det för mig. Har livet lite högt tempo eller om något annat skaver – då är det dags att kryssa igen för att må bra. 🙂 Det har blivit som mitt andra spa…

Jag skrev nyligen om en kryssning med Oceania Riviera som jag gjorde förra året, men jag var även iväg på en annan fantastisk lyxkryssning med Oceanias systerrederi Regent Seven Seas Cruises. Fartyget Seven Seas Splendor tog mig från Bordeaux till Lissabon och bjöd på några fantastiska dagar både till havs och iland.

Personalen står redo

Utöver den underbart vilsamma sviten med stor balkong, härligt pooldäck och sportplan på översta däck (däck 12), finns även ett spa; Serene Spa & Wellness.

Och den som vill kan äta nyttigt från morgon till kväll. Om man till frukost till exempel väljer att äta ute på pooldäck står det personal där redo att ta din skräddarsydda beställning på färskpressad juice. Rödbeta, en gnutta ingefära kanske…äpple…? Jag älskar sånt!

Spaavdelningen Serene Spa & Wellness känns förvånansvärt bred i sitt utbud med tanke på att fartyget hör till de lite mindre (=ja, en kapacitet på cirka 750 passagerare räknas som ett lite mindre fartyg i sammanhanget med tanke på att världens största tar över 6000).

När man börjar närma sig spareceptionen på däck 5, går man nerför en svagt sluttande gång. Det är effektivt eftersom man för varje steg verkligen känner att nu är välmåendet är på ingång. 🙂

Redan i receptionen finns shop, lounge, frisör och plats för manikyr med mera. Och ett stort fönster för att släppa in de vilsamma vyerna mot havet.

Entré-avgiften är redan inkluderad

Utöver avdelningen med alla behandlingsrum finns också ett gym med stora fönster (törstig? bara ta för dig av de sportdrycker som finns till förfogande, utan extra kostnad) samt en så kallad thermal-avdelning – där man hittar allt som har att göra med vatten, värme och fukt.

I denna del hittar man exempelvis en läckert placerad infinitypool i aktern och flera olika bastur; både en infraröd, en doftsatt med ånga – så kallad aromatic steam room – och en is-/snövariant.  

Att ligga och guppa bak i aktern och blicka ut över havet är helt underbart, likaså att placera sig i en av de sköna vilsängarna intill och bara koppla av. Här hittade jag en särskild spameny och kunde bläddra bland det hälsosamma utbudet av förfriskningar…

Nu tänker ni kanske; men vad kostar det egentligen att gå in på detta spa? Inget. Inte på plats i alla fall. Det är redan inkluderat i kryssningsbiljetten. Hur smidigt som helst om ni frågar mig.

Men visst kostar det att kryssa med ett rederi som (utöver spabehandlingar då) har inkluderat precis allt man kan önska sig, från mat, underhållning, dricks och dryck till wifi och till och med utflykter.  

Elemis är huvudmärket

Spamenyn innehåller massor av lockande behandlingar för ansikte och kropp. Ansiktsbehandlingarna är uppdelade i så kallade biotech-behandlingar och dem som bygger på ren beröring med bra produkter, i detta fall Elemis.

Bland det breda utbudet av kroppsbehandlingar finns många olika massager att välja på liksom inpackningar, skrubb och – en behandling som jag testat för många år sedan – Ionithermie.

Det finns vidare möjlighet att göra skalpbehandling med Kerastase, zonterapi för fötterna, återfuktande paraffin-behandling för exempelvis händerna och mycket, mycket mer…

Män har sitt alldeles egna utbud och det finns också möjlighet att boka en personlig tränare eller dietist för att få råd om deras respektive expertområden. Träningsklasser hålls också liksom mer stillsamma pass som yoga och meditation.

Behandlingstips

Jag gillar verkligen mikroströmsteknologi så skulle jag välja ut något att pröva i menyn skulle det vara Firm-a-lift för omedelbar fräschör, Calming Rose Facial för total avkoppling (och för att få njuta av Elemis underbara rosendoftande balm som är helt beroendeframkallande).

För body & mind skulle jag testa Yin Yang Balancing massage med kylande jadesten och värmande basalt. Och för att lösa eventuell resespänningar skulle jag satsa på Elemis Deep Tissue Massage som alltid är ett säkert kort! 🙂

Precis som rederiet Regent anses vara det lyxigaste som finns att hitta till havs, var deras spa verkligen crème de la crème… och bättre blir det då Regent snart kommer med sitt sjätte fartyg. Seven Seas Grandeur lanseras våren 2024 och lär garanterat bli något alldeles extra, säkert också i spaväg.

Just nu kan det dock ändå vara läge att passa på att bekanta sig med detta lyxiga rederi då de erbjuder fri uppgradering två svit-kategorier, upp till 40% rabatt plus (fram till 15/2 2023) upp till 1000 USD per hytt i så kallade ombordpengar som man kan spendera hur man vill – som på spabehandlingar till exempel!  

Blir du sugen att testa? 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier