Test: Massage på Symphony of the Seas

Jag på balkongen till hytten med Malaga i bakgrunden, strax före avfärd. Vilken kväll det var! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Som ni vet älskar jag att kryssa! Förra veckan var jag ombord på Royal Caribbens nya fartyg Symphony of the Seas som då gjorde en testkryssning mellan Malaga och Barcelona. Med ombord fanns specialinbjudna gäster som fick kryssa i två dagar och upptäcka fartyget – och jag var en av de lyckliga!

Under mina två “upptäckardagar” klämde jag så klart även in ett test av fartygets spa. Så här var det!

Tipp topp och gott om utrymme

Symphony of the Seas som ingår i rederiet Royal Caribbeans flotta, är världens största kryssningsfartyg och kan (om det är helt fullbelagt) ta 8880 passagerare inklusive personalen! Liknelsen med att det är som en flytande stad ligger nära till hands. Och självklart ska en stad värd att semestra i ha ett spa. 🙂

Med många potentiella kunder måste ytorna även vara generösa, och det är de definitivt på spaavdelningen på Symphony of the Seas, särskilt som många gäster som kommer hit går direkt in till gymmet.

Shop och café på Vitality at Sea, Spa & Fitness Center. Foto: Elaine de Thonel d’Orgeix.

Vitality at Sea Spa & Fitness Center

Det är alltid en speciell känsla att få träda in i ett alldeles sprillans nybyggt spa. Allt är fräscht och tipp-topp. Det första jag la märke till när jag kom in var doften. Välbekant, underbar, omedelbart avslappnande!

Vid receptionen fanns en liten display av olika oljor och skrubbar. Foto: Heidi Rovén.

Royal Caribbeans spa arbetar bland annat med märket Elemis (som man också kan få tag på i Sverige) och deras produkter doftar alltid himmelskt – precis som jag tycker att spaprodukter ska göra.

Elemis härliga produkter finns i många utföranden och dofter. Foto: Heidi Rovén.

I det rymliga caféet kan man slå sig ner och ta en färskpressad juice eller något ätbart (båda kostar extra). Sedan följer shop, hårsalong där de också gör manikyr och pedikyr, tandblekningshörna med mera.

De utför även estetiska injektioner med botox för den som vill komma hem med lite färre rynkor. Till slut är man framme vid receptionen där man anmäler sig och kan göra bokningar av en rad olika härliga behandlingar.

Spat breder ut sig på två plan som binds samman av en effektfull glastrappa. Foto: Heidi Rovén.

Gymmet är enormt och liknar dem på systerfartygen. Läs gärna mitt tidigare blogginlägg om gymmet på Allure of the Seas så får ni ett intryck. Jag blev väldigt sugen att träna i de fina lokalerna när jag var ombord nu på Symphony of the Seas, men tyvärr fanns inte tiden. Next time!

Här syns en liten del av gymmet; det fanns gott om motionscyklar, trampmaskiner och annan utrustning. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Muskelknutor och varm olja

OK, till min spabehandling! Jag hade bokat in mig på en Deep Tissue Massage, kanske inte det mest innovativa valet men faktiskt det bästa om man verkligen vill se vad terapeuterna ”går för”. Dessutom är mina stela dataaxlar i ständigt behov av att tas om hand på detta vis.

Efter att jag hade bytt om till sparock och tofflor fick jag slå mig ner i deras relax-/väntrum. Färgerna var skönt dämpade, fåtöljerna inbjudande med tillhörande fotpallar och så draperier här och där för att avskilja dem gruppvis från varandra.

Dags att fylla i hälsoformulär. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Steg ett på kryssningsspa är alltid att fylla i ett hälsoformulär. Det är seriöst (man kan ju vara gravid/ha något medicinskt problem) – men också en vägledning för terapeuterna vad du kan behöva i produktväg…

Min terapeut Morissa kom efter en stund och hämtade mig, och visade vägen till behandlingsrummet där vi skulle vara. Tur det, det är stort och inte helt lätt att hitta. Totalt har de 25 behandlingsrum!

50 min ren njutning

Efter en kort konsultation fick jag så äntligen lägga mig ner. Morissa gick ut medan jag la mig ner och bäddade in mig. När jag var klar, kom hon in och satte sedan igång. Hon var nog med att påpeka att jag bara skulle säga till hur jag ville ha trycket; light, medium, hard? Och att hon kunde ändra om jag ville. Mycket bra.

Först fick jag berätta lite om mina behov och önskemål. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Sedan följde 50 minuter av ren njutning. Det finns terapeuter och så finns det terapeuter, vissa gör sitt jobb bra men är lite för mesiga. Morissa hade all den lyhördhet man önskar av en bra terapeut men också den bestämdhet och känsla för just min kropp – trycket, rörelserna, allt vara fantastiskt!

Min terapeut Morissa jobbade på bra med mina stela axlar. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Efteråt fick jag vakna till i lugn och ro. Jag fick ett glas vatten, och slapp faktiskt den annars allt för vanliga ”påsäljningen” av spaprodukter. Ibland har jag upplevt att just spa till havs är för ”pushiga” med försäljningen efteråt – men inte här. Morissa frågade om jag behövde något och informerade om vad hon hade använt men det är ju bara en bra service och så gör ju även terapeuterna hemma.

Och så några priser…

En billig behandling som inte är bra är mycket dyrare än en dyr av toppklass – anser jag i alla fall. Spa på Symphony of the Seas är inget budgethistoria men håller kvalitetsmässigt hög nivå.

Massagen kostade cirka 1500 kronor. Det är dyrt men vill man kosta på sig något extra så kan jag varmt rekommendera i alla fall just denna terapeut på Symphony of the seas. Behandlingen höll toppklass.

En särskild bastuavdelning finns också. Foto: Heidi Rovén.

Innan jag gick passade jag på att be om att få se deras ”thermal area” som det brukar kallas där man kan basta. Här fanns en rad keramiska vilbänkar mot en mosaikvägg, en tropical shower samt ett par bastur; en med aromer och ånga, och en infrabastu. Dagpass hit kostar cirka 330 kronor.

ps. Glöm inte att du kan följa Spabanken både på Facebook, twitter och instagram (@spabanken) också – om du vill. 🙂

One thought on “Test: Massage på Symphony of the Seas

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier