Spalista med Sveriges bästa nu publicerad!

Bildkollaget ovan är den ”puff” Allt Om Resor använder i sitt nyhetsbrev.

”Vi har låtit vår spaexpert kora Sveriges 15 bästa spa 2019” skriver Allt om Resor, Expressens resetidning, i sitt senaste nyhetsbrev. Spaexperten, det är jag det. 😉

De har nu publicerat min spalista över vad jag för tillfället anser är Sveriges bästa spa! Ni kan läsa om alla 15 spa/spahotell här.

Vilka kommer med i mina listor?

Det där med att välja ut vilka spa som ska listas i en ”bästa-spalista” är ingen lätt uppgift. Jag vill alltid ha med fler än det finns utrymme för. 🙂

Tumregeln, som jag har som princip och som mitt varumärke ska stå för, är att jag alltid har testat allt jag skriver om. Inget skrivbordsfusk här inte! Det innebär många timmar on the road och i pooler och på behandlingsbord. För att inte tala om alla middagsmenyer jag har behövt tugga mig igenom. 😉 Spa är ju (som bekant hoppas jag…) inte bara bad och bastu och en skön behandling utan även;

  • bra, näringsriktig mat (gärna god på gränsen till gourmetklass…),
  • mental avslappning (man ska kunna komma ner i varv och få återhämtning),
  • träning och rörelse (vår fysiska kropp ska få sitt för att hålla hälsan på topp).

Detta tillsammans med beröringen i en behandling, vård av hud och sinne – och självklart med vatten i domänerna som ska följa upplevelsen som en röd tråd – är väsentligt för att ett spa ska kunna kallas bra och komplett.

Mjuka och hårda värden

Men så finns ju så många andra delar som kanske inte har med spa att göra men som ändå måste finnas för att det övriga ska fungera. Bra bemötande, service, trivsam miljö, hygien…ja det finns massor!

Jag tar mycket mer i beaktning än vad jag oftast får utrymme att uttrycka i en artiklar eller spalista, men tro mig – det finns en välgrundad tanke bakom allt. Och vill just DU att jag ska komma och besöka ERT spa för en chans att komma med i nästa lista – bara hör av er.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier