Min aktiva sparesa till natursköna Algarve

När ett email landade i min inkorg att TAP Air Portugal återupptar direktflyg från Stockholm kom jag på att jag har ett par ljuvliga portugisiska spakarameller på lager, som ännu ligger kvar i sina papper (det vill säga ”oätna” eller ”oskrivna”!) 😉

Vissa resor faller skrivmässigt mellan stolarna och av någon anledning blev denna resa en sådan. För två år sedan drygt var jag på en helt fantastisk rekreationstripp till Algarve med hela familjen. Vi rörde oss mest i de centrala och västra delarna, mellan Faro och Lagos, med en avstickare upp i bergen för vandring och spa.

Det var dock en hektisk vår. På bara en månad var jag på TRE kryssningar OCH denna resa till Portugal. Säger kanske en del om tempot – och svårigheten att sedan komma ikapp…men nåja! Än är det inte försent. Portugal ligger som tur är kvar liksom den inbjudande Algarve-kusten. Och som destination för en resa med hälsa och spa som förtecken lämpar sig dessa två alldeles utmärkt! Gott om vacker natur, ett lite lugnare tempo, fina spahotell och massor av möjligheter till en aktiv semester för den som längtar efter såväl sol som att vistas utomhus.

SAS flyger även direkt från både Stockholm och Köpenhamn till Algarvekusten, med avresa varje lördag, så den som (trots rådande pandemi) känner att de behöver ett avbrott samt vill förlänga sommaren har bra möjligheter.

Algarve; spa, vacker natur och gott om aktiviteter

I kommande inlägg ska jag bland annat berätta om hotellet där vi bodde; Penina Hotel & Golf Resort. Detta femstjärniga hotell har dels ett bra läge utmed kusten för den som vill se sig omkring (kanske med hyrbil som vi gjorde) dels  är det som namnet avslöjar ett bra boende för den som golfar. De välkomnar också familjer och har en trevlig barnklubb vilket jag kommer att berätta mer om på vår systersajt Familjeparker.se.

Medan Penina inte har något renodlat spa utan mer ett skönhetscenter, besökte jag två andra hotell med spa: Vila Vita Parc i Porches samt Monchique Resort & Spa i regionen med samma namn; Monchique. Men som ni vet är spa inte bara att löga sig i en pool och ta behandlingar utan också att vara aktiv; motionera och röra på sig, att äta bra samt få mental avkoppling. Dessa kvoter fyllde vi med råge!

Vi vandrade, cyklade och tog golflektioner. Vi stimulerade oss mentalt med fina utflykter, bland annat till den kända utsiktspunkten Ponta de Piedade. Och för familjer bjuder regionen på flera trevliga besöksmål, till exempel Zoomarine och Lagos Zoo.

Algarveresan berikade mig verkligen, precis som en lyckad sparesa ska göra. Den genomfördes i samarbete med Visit Portugal men alla åsikter och ord är som vanligt mina egna. Min största behållning och känsla efter resan till varför man ska välja just Portugal och Algarve som mål för sin avkopplande sparesa är att det är så tacksamt att kombinera en fin hotellvistelse, bra spa med välgörande naturupplevelser här. Algarve bjuder på både berg, hav och en behaglig känsla i tempot som går väldigt fint ihop med tankarna inom spa.

Under arbetet med dessa blogginlägg vill jag lova att jag har börjat längta tillbaka, det vore fantastiskt att få uppleva mer av Portugal framöver!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier