Penina Hotel & Golf Resort; femstjärnigt på Algarvekusten

Penina

Som jag redan berättat i mitt inledande blogginlägg är Algarve en bra destination för en spa- och hälsoresa. Vid mitt besök bodde jag på det femstjärniga lyxhotellet Penina Hotel & Golf Resort. Detta stora hotell som är en riktig dröm med 188 rum och sviter, ligger i Alvor, mellan Lagos och Portimão.

Något som jag alltid tycker är härligt när man först anländer till ett hotell, oavsett destination, är att man verkligen vill känna dess själ även på hotellet. Inredning, stil, restaurangernas utbud…man har ju lämnat hemmet för att uppleva något nytt!

Penina Resort är mäktigt att anlända till och ligger fint inbäddat i grönska. De har den största privata utomhuspoolen i Algarve, tyvärr var det lite tidigt på året då vi var där (april) för att spendera tid vid poolen. Barnpool finns också för den som åker med familjen.

Tre golfbanor varav en mästerskapsbana

Våra rum var mycket bekväma och fina. Vi hade två som angränsade till varandra med fräscha badrum, garderober, skrivbord för arbetsyta med mera. När vi kom in välkomnades vi av en underbar bricka med läckra cupcakes, choklad på sängarna och andra lokala godsaker.

När det gäller träning kan man dels spela tennis (eller ta lektioner), hotellet har en joggingbana samt ett dygnet-runt-öppet gym och egen golfklubb. Golfen måste vi nämna mer om! Peninas golfklubb heter Sir Henry Cotton och har inte mindre än tre hela golfbanor samt en golfskola i världsklass. Championship-banan anses vara en av Europas bästa och används flitigt vid golftävlingen Portugal Open. Penina Hotel & Golf Resort har även blivit framröstade som Portugals ledande golfresort av World Travel Awards.

Självklart passade vi på att ta golflektioner en dag hela familjen, jättekul och nyttigt! Både jag och min man spelade golf innan vi fick barn och tyckte det var kul, sedan fick vi mindre tid men skulle nu gärna ta upp det igen när barnen blivit större. Faktum är att Isac redan gått en nybörjarkurs i golf och visade då både intresse och talang. Det vore en dröm att spela tillsammans hela familjen en dag! Utöver alla träningsmöjligheter har hotellet bastu, skönhetssalong med möjlighet att även boka massagebehandlingar. Tyvärr blev det inte tid över för att testa detta, mitt program var gediget.

Brett restaurangutbud

Restaurangutbudet är brett med hela sex barer och restauranger. Här kan man välja på både lyxiga middagsupplevelser som lite mer avslappnade alternativ. Till Restaurant Sagres gick vi till frukost och njöt av dignande bufféer med allsköns specialiteter och läckerheter. Jag uppskattade särskilt att allt var så fräscht, att det fanns kockar som tillagade varma alternativ och de hälsosamma inslagen som exempelvis renande cayenne-vatten.

Den italienska restaurangen L’Arlecchino låg i en separat byggnad nära poolen. Stämningen var mycket familjär och trevlig. Den är öppen säsongsvis och erbjuder då klassiska italienska specialiteter och gourmetmat. Här åt vi flera gånger och var alltid nöjda med såväl smaker som service. Någon dag åt vi mer light och nyttigt….

…för att en annan kosta på oss de mer extravaganta rätterna. Extra plus för de fina uppläggningarna!

Dunas Beach Bar och Sir Henry Cotton Club passar för snacks och något att dricka, liksom Bar Monchique. Le Grill har ett internationellt utbud med inslag av lokalproducerade rätter, utbudet räknas som fine dining. Här gick vi all-in på menyns läckerheter!

Penina Hotel & Golf Resort ligger ungefär 6,5 mil från flygplatsen i Faro och bara 3 kilometer från stranden Dunas där de har egen beach bar och restaurang. Under högsäsong har de också gratis shuttleservice till stranden för sina gäster.

Två andra spahotell som jag besökte under mina dagar på Algarvekusten var Vila Vita Parc samt Monchique Resort & Spa. Mer om dem kommer så snart jag hinner. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier