Theo sprang premiären av Minsta Tjejmilen!

En sak var lite knas: att drickan de fick när de kom i mål var kolsyrad. Hur många 0-5 åringar gillar det??

Den sista augusti i år gick inte bara Tjejmilen av stapeln, utan även premiären av Minsta Tjejmilen. Det blev Theos andra lopp, det första var Minsta Maran som han sprang i våras.

Namnet till trots – Tjejmilen – är varianten för de yngsta även för killar. Loppet avgår som sagt samma dag som vanliga Tjejmilen, och på samma plats: Gärdet i Stockholm. Att detta barnlopp var en nyhet gjorde det extra kul att delta!

Jag är taggad mamma, nu kör vi!

Väl på plats (eftersom vi bor i Stockholm kunde vi ta oss ut kommunalt) styrde vi stegen mot de vita tält där vi gissade att anmälan skulle ske. Man fick visa det startbevis man fått mailat till sig om man betalat deltagaravgiften på 80 kronor i förväg, men man kunde också anmäla sig på plats för en hundralapp.

Det var flera starter som avgick med jämna mellanrum och det var bara att hoppa in på den tid man ville.

T-shirt som startbevis

Längden 200 meter kunde springas av alla mellan 0-5 år. Som förälder kunde man springa med (utan kostnad) om man ville men eftersom det såg rätt trångt ut vid starten avstod jag efter att jag stämt av med Theo att det var okej. Istället väntade jag vid mållinjen.

En del folk men inte så mycket som vi hade trott.

Innan loppet fick de värma upp med en stor mjukiskanin som var loppets maskot. Alla barn fick också en tatuering med kaninen på vid anmälan. 🙂 Theo gick in för allt helhjärtat, så himla fint att se! 🙂

En jättekanin och en entusiastisk tjej (som tyvärr inte syns i bild) värmde upp med barnen.

Avgiften inkluderade en t-shirt som var istället för startbevis samt (när de kom i mål): medalj, en ask russin, en dricka och en liten kexchoklad. Theo kutade på som bara den!

Vi hade köpt ett par blå Viking-pjuck precis före loppet då hans gamla gympaskor blivit för små. Egentligen var de inte så stora de heller och egentligen var de inga springskor men för 200 meter (!) dög de gott. 😉

Theo är 3 år och detta blev hans andra barnlopp!

Till nästa lopp (som är redan imorgon!) har han faktiskt fått ett par ännu nyare…ett par svartgröna från Stadium, otroligt prisvärda och enkla att dra på och ta av då snörningen är elastisk.

Gott om ”give aways”

När han närmade sig mål hejjade jag allt vad jag hade och gav honom en stor kram! Så fick han sin medalj och godsaker och vi strosade ut och insöp atmosfären bland alla andra motionärer och löpare. Det roliga på event av det här laget är att det finns så många utställare som strör give aways kring besökarna.

Samma sköna stil som på Minsta Maran: man tar i med hela kroppen och ger ALLT! 😀

Theo kastade basketbollar i korg – efter två träffar vann han en godispåse! Theo spelade på lyckohjul; ännu en godispåse (de var små dock notera men han tyckte ju det var så kul bara att vinna något).

Ef språkresor lottade ut resor och här kunde man också vinna godis.

Vi fick gratis glass, kastade bollar och lite allt möjligt. Dagen var superfin – en av de sista varma sommardagarna förmodligen.

Klätterborg med rutschkana fanns också.

Avslutande lek

När vi kände oss nöjda gick vi bort till en fin lekplats vi hade sett på ditvägen. Den ligger alldeles intill Kampementsbadet som vi också missat. Det hade ju passat perfekt annars att avsluta med lite bad, särskilt som dagen var så fin!

Lekparken hade roliga klätterställningar och annat som vi gillade. Basketplan och beachvolley-banor fanns också.
Vattenlek passade bra i den sköna sensommarvärmen.

Vi kan bara ge detta söta lilla lopp bra betyg! Ska vi dock jämföra med Leos Minsta Maran som han sprang i våras var det ÄNNU mer generöst då Theo för samma slant fick TVÅ t-shirts (en var den han sprang i och en fick han efter en hinderbana) och även vattenflaska, glass, macka, dricka, medalj när han kom i mål. Men båda loppen hade lika bra och trivsam stämning. 🙂

Imorgon är det dags igen. Då ska vi delta i Barnens Sportdag!

2 thoughts on “Theo sprang premiären av Minsta Tjejmilen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier