Kämp Spa – dagspa på Helsingfors flottaste hotell

Att dagspa-entrén ligger vägg i vägg med Chopard säger väl allt? 😉 Foto: Heidi Rovén.

När jag i september åkte en weekend till Helsingfors för att göra research till en artikel (som faktiskt är ute nu i Allt om Resor) passade jag på att bo på femstjärniga Hotel Kämp som länge stått på min bucket list!

Stilren och minimalistisk är den nya stilen på Kämp Spa. Foto: Heidi Rovén.

Hotellet har spa som dessutom renoverades tidigare i år så förstås var jag mer än nyfiken när det väl blev dags att byta om och gå de få stegen mellan rummet och spaavdelningen.

Gymmet på Kämp har det mesta man behöver. för att ge kroppen en ”genomkörare”! Foto: Heidi Rovén.

Om entrén på utsidan är diskret är den inifrån hotellet nästintill lite hemlig; man tar sig in själv med sitt nyckelkort innan man kommer in i en smal gång med omklädningsrummen på ena sidan och gymmet på den andra. (Den som kollade på mina instastories när jag var där fick en liten guidning!).

Produkter från ESPA

Omklädningsrummet är jättefint och bjuder frikostigt på användning av produkter från ESPA. Dels finns det ansiktsrengöring, dels finns kroppsvård i duscharna; det var bara att ta för sig och njuta!

Eftersom dofterna verkligen är underbara finns ett värde bara i att duscha på ett sådant här spa…det ska man inte missa efter gym- eller bastustunderna!

Produkter från ESPA i duschen. Foto: Heidi Rovén.

Vid receptionen finns också produkter till försäljning för den som förälskat sig i något särskilt och här anmäler man sig också när man kommer för sin behandling. Jag tog faktiskt en behandling när jag var här, min sista dag på plats, första dagen rekade jag själva spautrymmena…

Här kunde man sitta ner och invänta sin terapeut, eller sippa på ett glas vin vilket många gjorde. Foto: H. Rovén.

Lika bra att säga det på en gång; det finns ingen pool på Kämp Spa vilket jag egentligen tycker att man ska ha om man vill kalla sig för spa. Spasalong visst men ett spa som inte erbjuder bad i någon form känns för mig inte komplett…salus per aqua, hälsa genom vatten, ni vet 😉

Flera bastur att njuta i

Nu var det härligt ändå och njöt gjorde jag definitivt. Spamiljön är snyggt och stilren, och de varma keramiska bäddarna är perfekta att slappa i både före eller efter behandling liksom när bastuvärmen blir för mycket efter ett tag men man vill hänga kvar.

Fin miljö att koppla av i… Foto: Heidi Rovén.

De har två bastur; en med ånga och en torr. Den med ånga var väldigt het och här fick man akta ben och fötter lite för att inte träffas av den heta ångan, men annars tycker jag att ångbastu generellt är den mest avkopplande formen av bastubad.

Jag älskar bastu, halvfinska som jag är, så självklart passade jag på!

Torrbastun var också väldigt skön; ljus och fräsch och hade även en knapp där man kunde trycka för att få lite extra ”boost” på aggregatet.

Innan jag lämnar ämnet spa och Hotel Kämp ska jag  berätta om den behandling jag testade; Helsinki Harmony! Mer om den i kommande inlägg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier