Ilse Jacobsen – nu i mitt hemmaspa!

Ibland har man bara en sådan där dag ni vet…man är genomtrött, lite låg och allmänt ur form. Då vet man att man behöver en hemmaspakväll!

Själv hade jag igår varit uppe med sonen sedan kl 04 då han tyckte det var dags att börja sin dag (leka, titta på film eller äta på tidpunkter vi vuxna fortfarande definierar som natt är inget konstigt alls om man är 3 år!). På det har vårallergin mig i sina elaka klor och sänker energin totalt. Därtill var det klart något annat igår också, vad vet jag inte men jag kände mig helt i obalans. Så när budet med underbara produkter från Ilse Jacobsen kom lös min dag upp och jag visste direkt vad jag skulle ägna kvällen åt!

När sonen sussade sött smet jag ner till mina nedre badregioner för att pyssla om mig själv och må bra. Hur gör jag då det? Ja, jag vet snart inte hur många som intervjuat mig om hemmaspa, så här löd mitt eget recept igår kväll:

• På med bastun. Sådär 75-80 grader räcker, det måste inte vara superhett för att ha effekt. Tvärtom, med lite lägre temperatur kan man sitta längre.

• Droppa lite väldoftande bastuolja i ett kärl med vatten. Själv använde jag igår oljan Harmony från Tylö. Den innehåller eteriska oljor av kanel, jasmin, ylang ylang och apelsin. Traditionellt anses dessa oljorna verka upplyftande, lösa spänningar och stimulera lusten. När bastustenarna är heta stänker man på vattnet med oljan och dofterna sprider sig…mmm…!

• Från kylen hade jag tagit med mig en fin flaska äppelmust (Cox Orange från Gastronomigruppen). Den hällde jag sedan upp i ett glas med ett par frysta hallon som fick ersätta is som kylelement.

• Jag tände också ett par värmeljus i söta lyktor för stämningens skull och påminde min händiga man om att vi måste installera högtalare så att man kan lyssna på avkopplande musik därnere också :-).

Badsuget fanns men det får bli nästa gång, nu var fokus på värmen och Ilses produkter! Medan jag tinade upp i den väldoftande bastuvärmen med en hårinpackning och den goda musten, bläddrade jag i produktbroschyrerna. Det är något med Ilse Jacobsen som bara skapar ett sådant sug i mig! Och jag brukar inte vara så lättpåverkad. Här stämmer allt; den danska kustmilljön som är så vackert presenterad på bild, orden, trycksakerna, för att inte tala om de ursnygga kläderna…och nu skulle jag få gotta mig i hennes egenskapade kroppsvård också.

De prover jag fick igår (eftersom jag inte kunde infinna mig på presentationen som hölls i Stockholm förra veckan då jag dels var vrålförkyld och dels vabbade) var ett salt för fotbad, en fotkräm och en kropps- och massageolja. Med följde även ett jättesnyggt paraply och söta små sockar av bambufibrer som man kan dra på till natten efter att man mättat fossingarna med fotkrämen.

Totalt finns 15 kroppsvårdsprodukter i serien som även innehåller hårvård. Dessa används också på hennes spa, Kurbadet, som ligger i kustorten Hornbaek där Ilse är född, växt upp och fortfarande bor. Produkterna är fria från parabener, konserveringsmedlet Methylisothiazolinone och de 26 doftallergener som listats av EU.

Fotsaltet med pepparmint och mandelolja gav ett stimulerande bad som var både uppfriskande till känsla och doft. Jag behövde inte ens fila fötterna efteråt. Fotkrämen som innehåller cirkulationsökande rosmarin och näringsrikt sheasmör var förvånansvärt lätt och gav den där sköna känslan som bara en väl sammansatt produkt av bästa innehåll kan skapa. För det är precis inom spa och hudvård som de stora kockarna säger: för att laga bra mat måste man utgå från de bästa av råvaror!

Min spakväll avslutade jag med att smörja in hela kroppen med Ilses kroppsolja. De första doftnoterna man lägger märke till är mint och eukalyptus, men sedan övergår doften till en mjukare karaktär…lite kryddig av kardemumma, en varm ton av mysk samt en fräschhet av svarta vinbär.

Har man inte provat vet man inte hur stor skillnad en sådan här kväll kan göra. Det kan låta klyschigt men efteråt kände jag mig verkligen som ny! Även om det var sent var jag pigg fast på ett avslappnat sätt, och min kropp var mjuk och skön med ett inre välmående som kändes överallt.

Jag älskar när jag påminner mig själv om varför jag sysslar med hudvård och spa; det är ett sådant lätt och njutbart sätt att självbehandla sig till toppform!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier