Expressens intervju med Spabanken om hälsobluff

Anna Bäsén, Expressens medicinreporter, intervjuar mig om spa. Bilden tillhör Expressen och är tagen av deras fotograf Robban Andersson.

Nu kan jag avslöja vilket webbtv-team det var som var hemma hos mig för en tid sedan. Jag fick inte skriva något om det då, men det var Anna Bäsén från Expressen.

Anna Bäsén är medicinreporter på Expressen och gör bland annat avslöjande reportage om olika hälsobluffar inom alternativmedicin. Jag rör mig ofta själv i dessa svåra marker och tycker det är viktigt att det som är bluff avslöjas, så det inte svärtar ner det som är bra och faktiskt fungerar. Därför ställde jag gärna upp när hon ringde och frågade.

Anna och en fotograf kom alltså hem till mig för att intervjua mig om Aqua Detox som jag testat flera gånger och även skrivit om här på Spabanken. Först skrev jag om det som en test, sedan dementerade jag allt när jag fick misstankar om att det bara var en bluff.

Idag finns artikeln ute i Expressen. Den ligger även på Expressens hemsida tillsammans med en film där Anna Bäsén intervjuar mig om Aqua Detox.

Jag skulle gärna följa Annas goda exempel och göra fler saker i samma spår. Jag har redan tankar i denna riktning som inte minst gäller spabranschen… Inte så mycket avslöja ”bluffar” kanske men pusha för att man inte påstår saker man inte har belägg för.

2 thoughts on “Expressens intervju med Spabanken om hälsobluff

 1. Hej, Jag har haft mycket bra resultat av flera fotbad med Aqua Detox. Mina förstahandserfarenheter kan ingen ”reporter” fr Expressen påverka.
  Så jag undrar…kände du inga hälsoeffekter av fotbadet…tog du bara ett fotbad? Tror fortf. mer på fotbadet än på Bäsen.

  1. Hej Maria,

   Självklart kan ingen ta dina erfarenheter eller positiva resultat ifrån dig, de är dina!

   Jag har tagit flera fotbad och nej, jag kände inga hälsoeffekter av det, mer än att det var en lugn avkopplande stund möjligtvis – och som sådant om det görs i rätt miljö och under rätt förutsättningar – kan det väl ha en viss effekt, men det är ju inte det som säljs utan något helt annat.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier