Hur man ”bäddar” för bra veckor!

Låt mig presentera mitt nya jag!

Mitt nya jag börjar veckan med en joggingtur på lunchen. Bara sådär, fast det var länge sedan (jag fick min vanliga allergiska reaktion eftersom det just var länge sedan, höll på att krevera av ”nässelattacken”!).
Mitt nya jag plockar med lätthet fram hantlarna dag två i veckan och kör ett lunchpass, lagom tungt, med väl definierade reps och övningar jag fått rekommenderat av olika pt’s.
Mitt nya jag är också en person som målmedvetet lämnar sängvärmen bredvid världens sötaste leopard (4 år ifall du undrade, med löstagbar svans och allt), och som utan morgonkaffe i koffeinomloppet ger sig ut i det mörka januariregnet vid sex-tiden på morgonen och åker in till stan för att gå ett yogapass (på yogamana btw).

De säger att det tar… Ja hur många veckor är det nu som det tar att befästa nya goda vanor och bli av med gamla mindre sunda? Exakt så många veckor hoppas jag hålla ut så att jag – när denna förälskelse i mitt nya jag falnat – ändå fortsätter. För vad härligt det vore om varje vecka såg ut såhär! 🙂

Rätt ”mindset” – och vikten av värme och ljus!

Denna vecka har jag också hunnit med ett yogapass hemma (med de övningar som Madeleine Wilhelmsson som driver Yogamana visade i onsdags) – plus ett torsdagsevent där champagnen flödade, hm, vilket betyder att jag byter ut fredagsbubblet mot mineralvatten (nån måtta får det ju vara! ;-)).

Skämt åsido, det har varit en bra vecka. Och jag bokade just in en härlig behandling på måndag för att säkra upp att nästa vecka blir lika bra. 🙂 För man bestämmer ju faktiskt själv. Även en vecka med regn, turer till återvinningsstationen, tråkiga ärenden eller bara vanligt hemmaliv med tvätt, matlagning, tjat om läxläsning och annat som hör till kan bli riktigt bra, om man har rätt mindset…

Förra året i februari var jag på Fuerteventura – en destination jag absolut skulle kunna tänka mig igen!

Fast – det är dumt att ”riska” något hahaha så i eftermiddag är det jag som drar till passmyndigheten och förnyar passet för vem vet, rätt som det är kan det ju behövas. 😉 Det har varit en låååång hemmavinter so far, har väl inte rest något direkt sedan i höstas då jag var på några invigningskryssningar. Bra för miljön kanske men mindre bra för SAD-koefficienten (SAD= seasonal affective disorder). I år har det än så länge gått bra men vissa år har jag faktiskt känt av bristen på ljus, värme och sol. Och nu är suget hyfsat stort måste jag medge!!!

Vi får se vad det kan bli, om något alls. Jag ska i alla fall ta mer medvetna val i alla lägen, vare sig utfallet blir ett ja eller nej så ska det vara välgrundat / i mig själv.

Happy fredag allihop!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier