Hur fungerade DrK cellREVERSE för mig?

Imorgon är jag inbokad på ett alldeles speciellt möte. En one-to-one med Dr Juanita Killian, farmaceut och forskare inom hudvård. Vi har träffats förut och – i alla fall i mitt fall – måste jag medge att tycke uppstod omedelbart. 🙂 Vilken kvinna, vilket kunnande, vilka visioner!

Förra året missade jag hennes Sverige-besök, men produktserien hon tagit fram, DrK cellREVERSE, har jag använt i snart ett år (med några korta avbrott – det blir ju så när man reser mycket och dessutom ofta testar olika produkter). Jag har också skrivit om behandlingen Dr.K Resurfacing Enzymatic Peel som jag har testat med dessa produkter.

Behandlingssteg hemmarutin med DrK cellREVERSE

Det jag har använt är följande:

Advanced Exfo Cleansing Gel, en skonsam rengöring som ändå gör att man känner sig superren och fräsch. Nu när jag läser på om den här på nytt inser jag att jag slarvat med att lägga den som mask, jag trodde den exfolierade ändå (!). Men det ska man alltså också göra, 1-2 gånger per vecka gärna, i 10 minuter. Hur som helst har den passat min hy och jag har verkligen gillat den.

Nästa steg har varit det återfuktande komplexet Nucleohydrate complex, rik på bland annat hylauronsyra. Detta fuktsteg är för att förbereda huden på dag-/nattkrämen plus att komplexet både skyddar och reparerar. Återigen har den passat min hud och jag har verkligen gillat detta steg, MEN, varför förpackningen var lika stor som dag- och nattkrämen var för mig en gåta. Det går ju åt dubbelt så mycket av denna då man använder den två gånger per dag. Så för mig tog den slut alltför snabbt, och jag var ändå slarvig med att dra ner det på halsen och dekolletaget som man tydligen helst ska…

Så är vi framme vid själva behandlingssteget; serum. Här finns fyra olika att välja på, jag tycker alla fyras syfte kan passa mig men jag har använt den som heter Antiflam Sensitive Skin, för det har jag verkligen. Jag tycker bara jag blivit mer känslig med åren. Den ska bland annat minska inflammation och balansera hudens mikrobiom samt minska känsligheten.

Serumet är lätt och känns inte alls oljigt utan mer som en dos fukt på huden. Det har känts väldigt bra att använda serumet men jag vet inte om jag kan påstå att jag tycker den gjort så mycket skillnad.

Jag har haft ganska mycket problem med flammig, röd hy och då och då får jag utslag (som djupt liggande akne med klåda). Men visst, jag vet ju inte hur min hy hade mått utan detta serum. Kanske värre?

Steg 4 och 5

Steg 4 är en active solution som droppas ner i serumet och blandas (till exempel i handflatan, så har i alla fall jag gjort, att jag först tagit lite serum i handflatan och sedan droppat på några droppar av active solution). Lösningen ska öka effekten av serumet men även här kan man välja mellan fyra olika syften. Jag har använt Melano Active vars syfte är att ge jämnare hudton (minska pigmentering) och stödja hudens naturliga exfoliering/ge finare hudtextur. Det är supersvårt att säga hur bra den fungerat, jag har faktiskt varit lite snål då jag vet hur exklusiva dessa produkter är…men det är också svårt att se sig själv från sidan där jag har det mesta av mina pigmenteringar, och på halsen. I ärlighetens namn tycker jag att jag ser rödare och mer blossande ut än någonsin, så även om det kan bero på något annat jag gör/äter eller inte gör/äter så kan jag inte intyga effekten.

Sista steget är förstås dag- respektive nattkräm beroende på tidpunkt på dagen. Det tog lite tid att vänja sig vid den ganska ”tröga” konsistensen, och fortfarande vill jag ibland ha något fetare och mer mättande än dessa. Jag applåderade redan i början att det höga solskyddet på spf 50 inte ens syns när man smort in sig (ofta blir man ju vit) och jag känner mig verkligen skyddad, det gör jag.

Sammanfattningsvis

Min hud har varit en livslång fråga som jag tyckte mig ha funnit svaret på i Nimues produkter. Eftersom DrK känns lite som ett syskon till den serien ville jag ge den en ärlig chans, vilket jag har. Förhoppningsvis har alla fina effekter och Rolls Royce-ingredienser bromsat in min huds åldrande även fast det känns som att det just nu går utför med ljusets hastighet (hjälp)! Men för mig vinner den ändå inte över Nimue.

Jag har stundtals känt mig fnasig och för torr med DrK cellREVERSE och som jag redan nämnt, bara blivit rödare. Självklart kan inte den bästa hudvårdsserie i världen rädda huden om man har fel livsföring, men även om det finns saker att slipa på vill jag ändå tänka att jag inte är helt ute och cyklar med hur jag tar hand om mig…

Med tanke på att priserna för varje produkt i serien DrK cellREVERSE ligger på mellan cirka 1000 och 2500 kronor, så borde man ju genomgå en magisk metamorfos kan man ju tycka.

Kan det vara så att yta inte är allt, att jag också borde blicka inåt…? Är det något jag lärt mig så är det att DrK tar kroppens inre på högsta allvar och även har med allt från mage till tarmar och annat i sitt ”tänk”. Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda, men en fågel har redan viskat att det kan ha att göra med något man ska ta invärtes…

Imorgon är det jag som visar upp min hud för Juanita och försöker få svar på varför den beter sig som den gör. Och om det finns hopp även för mig? Missa inte den spännande fortsättningen!    

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier