Spalov med familjen på Hotel Tylösand

På sportlovet var jag med familjen till västkusten. Vi började på Hotel Tylösand där vi checkade in ett par nätter för att bada och må gott, vilket vi också sannerligen gjorde. Vill du läsa om detta från familjevinkeln kan du göra det på systersajten Familjeparker.

Jag har besökt Hotel Tylösand i över 10 års tid, sommar som vinter, testat nyheter på spamenyn och även bott kvar ett par gånger. Jag trivs alltid lika bra. Är det havet? Naturen längs Prins Bertils Stig? Det faktum att hotellet delvis ägs av en av våra största popstjärnor? De vänliga leendena? Eller den fina spaavdelningen?

Det är allt detta! Men jag gillar framförallt också att de har en egen personlighet och inte försöker vara något annat. Och att de alltid ser till att ligga i framkant.

Hotel Tylösand kallar sig Sveriges största konstgalleri och har fenomenal fotokonst. Musiken går även den som en röd tråd genom hotellupplevelsen, ända till spaavdelningen där man själv får välja vad man vill lyssna på under behandlingen (tystnad är också ett alternativ).

Och nu blir det reklam…

Lite extra stolt är jag också över att detta fina spahotell säljer min senaste spabok i sin spashop, precis som det är tänkt.

Den är en perfekt present till den spaovana, ger förhoppningsvis lite rolig igenkänning till den som anser sig ”kunna spa” och passar bra att kombinera med ett presentkort på spa för den som vill ge bort en spaupplevelse men inte vill komma ”tomhänt” (med enbart ett kuvert i handen).

(Vill du också ha ett exemplar av Spabesökarens 10 budord”, kan du beställa boken direkt i min webshop. Är du återförsäljare, jobbar på ett spa eller en salong kan du kontakta mig direkt för en större beställning.)

A room with a (great) view

Lustigt nog hade vi exakt samma rum som sist jag var på plats, deluxe-rum 310, som har fantastisk utsikt över havet, sanddynerna och Tylön. Jag älskar detta rum så från och med nu har jag bestämt mig för att se det som ”mitt”, haha…! I alla fall när jag är där. 🙂

Även fast jag inte är superförtjust i doften på badrumsprodukterna ECOlogiq, märkte jag att både schampo och balsam fungerade riktigt bra för mitt hår som blev mjukt och följsamt.

Fräscht och mättande på Restaurang Tylöhus

Maten på Restaurang Tylöhus var underbart god. Här åt vi både frukost, lunch och middag och allt smakade mycket bra! Särskilt imponerad är jag över hur de lyckas skapa rätter som både är rejält mättande, påhittiga, har en liten tvist OCH känns fräscha.

Första kvällen åt jag en sagolik svampsoppa till förrätt och halstrad tonfisk med friterat ris, shitake, wokad pak choi, edamebönor och misobuljong över, till varmrätt. SÅ GOTT. Och den där buljongen gav mycket smak utan att innehålla grädde.

En annan kväll åt jag örtstekt kycklingbröst med calvadossås, savojkål och aprikos. Suverän. Skålen med pancetta och mandelpotatis orkade jag inte ens prova (tyvärr), så mycket mat var det. Och utan grädde igen, bara fräscht. Perfekt på ett spahotell!

På frukosten hittade jag mycket gott, och blev extra glad över en kanna uppmärkt med ”booster” vars innehåll verkade vara en morgonshot mixad med både röda bär och ingefära. Hög gillafaktor på den!

Olika sidor av The Spa

Denna gång vistades jag nästan bara på The Spa’s nedervåning där det råder ”social spa”. Det innebär att man inte behöver viska utan får prata och umgås. Det passade en badglad barnfamilj ypperligt och det var fritt fram för barnen att leka i poolen och ha skoj!

För dig som inte varit på Hotel Tylösands spa kan jag berätta att deras spa, The Spa, är uppdelat på två våningar. Därnere finns omklädningsrum, ”väntrum” för när man ska ha behandling, stor pool, bastu och två bubbelpooler samt liten servering. Ytterligare en trappa ner hittar man deras behandlingsrum.

På översta våningen ligger den tysta avdelningen dit man drar sig undan om man vill varva ner eller vakna upp efter en massage. Här hittar man både en varm källa inne och en infinitypool ute, relaxdel, ångbastu, torrbastu samt fotbad.

Längs hela ena sidan har man stora fönster så att man kan njuta av utsikten. Det finns också ett mörkt rum med bäddar där man kan lyssna på soundhealing (ljud/musik med olika frekvenser i vardera öra) samt att det är på detta plan som träningssal och gym ligger.

När jag ändå var på plats passade jag på att testa deras behandlingsnyhet Aroma cupping by Myrberg. Mer om det i kommande inlägg. 🙂   

Följ gärna Spabanken på Instagram också!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier