Dr.K cellREVERSE och Resurfacing Enzymatic Peel

Minns ni när jag skrev ett ganska långt inlägg om en föreläsning jag lyssnade på med Dr Juanita Killian och hennes nya hudvårdsmärke Dr.K? Det är inte ofta det sker, men detta gjorde verkligen intryck på mig, och produkterna kändes dessutom väldigt bra. Min hy blev lugnare och mindre röd efter en ganska kort tids användning, och det är precis det som det handlar mycket om med detta märke: att lugna, stärka och stabilisera hudens egna funktioner och därmed minska inflammationer i huden.

Men, ska vi verkligen behöva så avancerad hjälp utifrån? Ska inte huden klara av alla dessa funktioner själv? Jo det kan man ju tycka. Boven i dramat är vår moderna livsstil. Man har hittat en indianstam som heter Yanomami som lever mellan Brasilien och Venezuela i Amazonas regnskog. Ingen där tycks ha hudsjukdomar utan istället har de en perfekt mikrobiotisk hudmiljö.

Garanterat har de heller inte problem som stress, stillasittande arbete vid dataskärmar (med det blå ljuset), minskad sömn/rubbad sömnrytm, ja allt sådant som är förändringar vi gjort i den typ av liv många av oss lever – påverkar oss. Vi äter också annorlunda, till exempel mindre kött och framförallt knappt någon inälvsmat längre såsom man gjorde förr.

De viktiga nukleotiderna

Även om det bara står för en del av vårt livsviktiga intag och tillskott av de så kallade nukleotiderna, kan vi ta till oss en del genom just sådan mat (som vi numera ofta utesluter). Vad nukleotider är och gör är att de bygger upp våra innersta byggstenar i DNA-spiralen och är extremt viktiga vid förnyandet av våra celler.

Vi kan också få dem från näringstillskott, återvinna dem i kroppen och producera dem på nytt. Men finns det inte tillräckligt av dem eller om vi inte återproducerar dem i samma takt som de behövs kan inte våra vävnader och celler fungera optimalt.

Nu har det precis kommit en ny DrK-serie som heter Dr.K cellREVERSE. Alla produkter i den innehåller ett unikt nukleotid-komplex som ger ett tillskott av nukleotider så att cellomsättningsprocessen i dermal- och epidermalcellerna kan fungera optimalt men också så att nya celler av bra kvalitet kan bildas.

13 produkter med unikt komplex

I skrivande stund finns 13 produkter, från en exfolierande rengöring, fukt och fyra serum till aktiva lösningar som används för sig själva eller droppas ner i det serum man väljer (alla har olika syften och effekt).

Dr.K cellREVERSE produkter.

Som avslutning finns även skyddande dagkräm med spf 50 samt nattkräm med IR- och HEV-ljusskydd. Även dessa våglängder av ljus ökar nämligen hudens åldrande och skapar oxidativ stress i huden.

Puh ja detta var bara bakgrunden! Som komplement till hemmavård av hög kvalitet vill vi gärna för bästa effekt då och då gå och ta hand om huden lite extra hos en kunnig hudterapeut, i detta fall en utbildad inom just DrK’s filosofi.

Novel Skin Resurfacing

Igår var jag på en sådan, Novel Skin Resurfacing (kallas också Dr.K Resurfacing Enzymatic Peel), hos Nina Nilsdotter som är hudterapeut och proffs på märkena Nimue, phFormula samt nu då Dr.K. Hon även utbildar Sveriges övriga hudterapeuter i dessa märken, produkter och behandlingar.

Första gången jag besökte Ninas salong (då på annan adress, idag har hon sin lilla charmiga salong på Luntmakargatan 70) var 2014, så det är några år nu… 🙂

De fyra stegen i behandlingen är kortfattat rengöring, peeling, återfuktning och skydd.

Rengöring

En bra rengöring=grunden till allt.

Som alltid startade även denna behandling med att huden rengjordes grundligt. Här med Dr.K Advanced Exfo Cleansing Gel, en produkt jag även börjat använda hemma (superdryg, en ärta räcker!). Första omgången tar bort make up, andra rengör på djupet. Smart med denna produkt är också att den kan läggas som en exfolierande mask.

Redan efter detta steg fick jag känna på min hud. Den var fascinerande slät och len, bara efter rengöringen! Tänk så blir det aldrig när jag rengör hemma. 😉

Peeling

Peelingen, Dr.K Postbiotic Resurfacing Enzymatic Peel, är en salongprodukt. pH-värdet ligger på 3,5 och produkten kommer som en ampull som hälls upp i en skål och penslas på med solfjäderpensel (så skönt!) i lager-på-lager-teknik.

Målsättningen här är att få fram en ny fräsch yta genom exfoliering och att kontrollera eventuell inflammation i huden. Produkten luktade av äppelcidervinäger bland annat så inte jättegott men det gör de ju sällan de där syrorna… 🙂 Några stickningar kände jag knappt av, pyttelite pirr bara på något sätt, så Nina la även lager två och efter en minut ett tredje lager.

Reagerar man mycket eller tycker det känns jobbigt stannar man vid lager ett, eller tar bort även det. I mitt fall fick det verka i en kvart innan allt tvättdes av med samma rengöring som i början och en massa vatten förstås.

Återfuktning

Efter peeling är det dags att lugna huden. Här fick jag Dr.K Resurfacing Postbiotic Gel som både lugnar och återfuktar huden med ett skyddande och antimikrobiellt lager.  

Gelén inte bara svalkade utan har egenskapen att den kan avbryta en eventuell inflammatorisk respons inom 9 minuter efter behandling.

Vi ska inte gå in alltför djupt på innehåll och funktion men kan bara nämna att en av ingredienserna är ett växtextrakt som lugnar känselreceptorerna som registrerar obehag i huden, värme och smärta. Smart natur vi har (och forskare som hittar fram till denna kunskap)!

Även efter detta steg fick jag känna, huden var len men kändes också märkbart återfuktad vilket ju precis var meningen också.

Skydd     

I Dr.K-serierna är en viktig ordning på produkterna att man återfuktar först vilket både förbereder och gör huden mottaglig för det kommande serumet. Så efter fukten kom så serumet, i detta fall ett som heter Dr.K Antiflam Sensitive Skin Premium Serum.

Som sista steg applicerade Nina DrK SPF50 Day Shield som jag tycker så mycket om! Den har den här rika och samtidigt matta känslan som jag tycker många av DrK’s produkter har, och så får man inte någon vit look kvar i ansiktet trots den höga skyddsfaktorn.

Behandlingen tar runt 30 minuter och för optimalt resultat är rekommendationen att man gör om den varannan till var tredje vecka. Priset är 1395 kronor.

Och hur kändes det efteråt? Mycket bra. Huden var slät, lugn och återfuktad. Den kändes väldigt ren och faktiskt tyckte jag att porstorleken såg mindre ut också. Nu ska det bli spännande att se resultatet när jag följer upp med hemmavård och produkterna i samma serie, Dr.K cellREVERSE. Jag återkommer med rapport!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier