Orientalisk stil på Vanagupe Spa

Utomhuspoolen med terrass på Hotel Vanagupe, Palanga.

Här fortsätter min berättelse om förra sommarens hälsoäventyr i Palanga, Litauen. Nu har vi kommit fram till själva hjärtat på Hotel Vanagupe, deras spacenter!

Ett spa, flera delar

När jag första gången kom dit såg jag till att besöka deras omklädningsrum och faciliteter för att se mig omkring och få ett grepp om hur det fungerade och var upplagt. Spat består av flera delar så det är inte så att man går in på ett ställe och har allt där, utan det finns olika avdelningar, samt att själva behandlingsavdelningen ligger längst ner i huset.

Älskar när ett spa har gott om ytor för att bara vila, relaxa, mellan bad och bastubesöken. Foto: Heidi Rovén.

Vanagupe SPA består av jacuzzi, pool, bastu och ångbad. Hit är både vuxna och barn i alla åldrar välkomna. En annan del kallas Golden SPA och består av en massagepool, aromaterapibad, ångbastu och isrum. Denna del ska hållas lugnare och är avsedd förvuxna även om tonåringar från 16 år också är välkomna här. I delen Golden spa finns också ett behandlingsrum med hammam samt en loungedel.

Isac tycker om att vara med mamma på jobbet. Man får ju bada! Lillplutten sov bort möjligheten i sin vagn… 😉

Fin miljö i orientalisk stil

Materialval och miljö är jättefin och går i orientalisk stil. Jag anser verkligen att designen har en stor betydelse för avslappningen och här möts man av såväl rundade bambuformer som kopparblänk och snirkliga möbler. Snyggt!

I väntan på sin behandling kan man slå sig ner här…
Omklädningsrummet gick i varmt bruna, mustiga toner. Snyggt! Foto: Heidi Rovén.

Utomhus har de en stor pool som används sommartid – 18 meter lång och 7 meter bred – med terrassbar. Riktigt fint men förvånansvärt tomt då vi var där – jag hade poolen för mig själv! Kan bero på att det var mulet den dagen, men tror säkert det är riktigt läckert att ligga där en stekhet dag, doppa sig och vifta till sig något uppfräschande på glas närhelst det behövs ;-). Poolen är uppvärmd till 25 grader.

Stora krukor med lavendel kantade poolen på Hotel vanagupe. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Inomhus finns två pooler som jag redan nämnt, men det finns en ytterligare i ett ganska annorlunda sparum de kallar sin ”princess pool”.

Som i Tusen och en natt

Denna princess pool måste man boka för att få använda. Vi fick låna detta utrymme en stund vid ett tillfälle, och kunde då gå in hela familjen och njuta! Det var som att kliva in i Tusen och en natt-sagan; bakom en stor, tung dubbeldörr (som de måste importerat från Indien) väntade den vackraste pool jag någonsin har sett!

Jag på väg in till Vanagupes ”Princess pool”…

Poolen var oktagon-formad och låg i mitten av en slags lusthusliknande byggnad i orientalisk stil. Mycket vackert gjort och här kunde det både regna om man ville addera en extra upplevelse eller så bara vilade man i vattnet och njöt av den dämpade belysningen och stämningen. Dusch med guldinslag fanns också.

Det var som ett meditationsbad med tända ljus längs kanterna och lotusformade lyktor… sååå vackert! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Att få ha med familjen inne på spa är ett stort plus; härligt när alla får njuta!

Oktagonformade pooler

Jag prövade också den andra oktagonformade poolen i deras Golden SPA-del. Först gav den ett märkligt intryck med sin grönaktiga ton i vattnet. Snart såg jag att det var guldmosaiken i botten som gav den lite udda färgen och när jag väl konstaterat det var jag mer tillfreds att stiga ner i det sköna vattnet… 😉

Salt, sött, stilla, bubbel, varmt, kallt – ett bra spa ska vara som en smågodispåse och bjuda på lite av varje! 😉

Runt om fanns fina vilsängar och hela detta utrymme var tillägnat vila och tystnad så även om barn var tillåtna i den stora pool- och bastuavdelningen hade de inte access hit. Bra lösning tyckte jag; att dela på det så att alla kunde hitta ”sitt space”.

Låt mig bara ligga här en stund…ahhh så skönt….

Det blev ett mycket lyckat besök på Vanagupe Spa men än var jag inte klar. Mer om den fantastiska behandlingen jag testade i nästa inlägg…

2 thoughts on “Orientalisk stil på Vanagupe Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier