Här byggs Sveriges nästa spahotell

Att röra sig ute bland landets spahotell ger alltid ny spännande information. Någon har kanske förändrat sina rum eller restaurang, någon annan har kanske bytt spamärke eller förändrat sin spameny, någon tredje kan ha något på gång som är så nytt att man ännu inte gått ut med att berätta det.

Ny hotellbyggnad med spa

Så var det när vi kom till Ästad vingård nu i början av juli. Vi mellanlandade där en natt för att bada och basta oss runt i deras fina utomhusspa. ”Äntligen” måste jag säga, eftersom jag längtat tillbaka dit ända sedan jag såg det för första gången för flera år sedan.

Jag ska berätta mer ingående om besöket längre fram men först några ord om det mest spännande som pågick alldeles bredvid deras vinhus och receptionsbyggnad (som ser ut som ett hobbithus direkt tagen ur Sagan om Ringen); här sågades det och spikades det för fullt på en helt nygjuten husgrund. Bara under den tid vi var på plats hann stora delar av taket växa fram.

Planerad öppning, hösten 2018

Efter att jag frågat runt lite fick jag veta att Ästad vingård bygger Sveriges nästa spahotell som ska stå klart hösten 2018! Här ska ett antal hotellrum bli till samt ett inomhusspa och behandlingsrum. Exakt vad det nya inomhusspat ska inkludera var inte riktigt klart än (eller så ville de inte avslöja det…) men att det skulle bli något annorlunda var i alla fall helt klart. Kanske i kombination med mat och dryck…och vad kan man annars förvänta sig av de tre visionära syskonen med storslagna planer som äger och driver häftiga Ästad Vingård?

Här finns redan världens enda undervattensbastu, Sveriges enda utomhusspa, ett vinfält med tillhörande vinproduktion och en riktigt coolt designad vinkällare. Allt är utspritt på flera hus i en gårdsliknande miljö, anläggningen är otroligt välskött och prydlig med fina växter, stora gräsmattor, en damm och flera aktiviteter utöver spat som passar både vuxna som barn. Mer om allt detta längre fram. Tills dess – skriv in hösten 2018 i kalendern!

3 thoughts on “Här byggs Sveriges nästa spahotell

 1. Hej detta är kul läsning och Ästad vingård är helt underbart:))

  Jag skulle dock vilja flagga för att det inte är Sveriges ända utomhusspa då det finns ett
  ute på Hisingen Göteborg http://www.treetopspa.se ett spa uppe bland trädtopparna som är magiskt.
  Ps finns infuencer från Ästad vingård dels sådant som är byggt och kommande.

 2. Hej Tony,
  Och tack för tipset!
  Denna artikel skrevs ju före ditt spaställe blev färdigt men OJ vad jag blev nyfiken nu att komma och besöka det…
  /Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier