Middag på Famille, Falkenberg Strandbad

Alla fotograferingar går inte som planerat 🙂 detta var en då jag till slut definitivt gav upp. 🙂 Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nästan alla spahotell har något paket där middag ingår, ofta en trerätters. Ibland är den fast (kanske får man välja på kött/fisk/vegetariskt) men eftersom vårt samhälle går mot att allt blir mer och mer individualiserat så är det alltid trevligt ju mer man själv får välja. Det får man på Falkenberg Strandbad.

Familjärt på Restaurang Famille

Några ord om Restaurang Famille. Eftersom vi vet att Ess Group övertog stället och totalrenoverade det till sin stil, sitter vi ofta och fantiserar om hur det måste sett ut och pratar om hur skickliga den här hotellgruppen är på att hitta på och skapa miljöer som funkar.

En restaurang, flera miljöer. Foto: Heidi Rovén.

Ytan är stor men atmosfären är intim och trevlig tack vare att restaurangen består av olika nivåer och grupperingar. En upphöjd mot en bokvägg, en i golvnivå mot en scen, en upphöjd med lite tjusigare salongskänsla och en i golvnivå med halvmåneformade ”bås”. Allt snyggt och tilltalande.

Varmt och ombonat i en av delarna på Restaurang Famille, Falkenberg Strandbad.

I vårt boendepaket ingick en trerätters middag och vi fick välja våra rätter helt fritt från deras à la carte meny. Jätteskönt och lyxigt, istället för att vara hänvisad till en fast meny där någon annan bestämt vad man ska äta. Till det valde vi vinpaket med 2 glas, också de helt fritt från menyn trots att priset var fast (220 kronor).

Läckra rätter x 3

Till förrätt åt vi sotad tonfisk och kalvytterfilé respektive lufttorkad Mangalica skinka, till varmrätt halstrad gös och grillad ryggbiff. Till dessert valde vi en crème brûlée med smak av passionsfrukt och med en klick chokladmousse på toppen, samt en vitchokladpastej med hallon.

Sotad tonfisk och kalvytterfilé, en av förrätterna. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Förrätt med lufttorkad Mangalica-skinka. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vid tidigare besök har både mat och service kunnat spreta lite, men jag uppskattar att menyn alltid känns innovativ och annorlunda, det är sällan något mainstream eller standard över den. (Dock är frågan vad som är bäst, att sikta ambitiöst men inte ro hem projektet eller att hålla en nivå där man lyckas briljera…).

Halstrad gös med sötpotatispurée. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Grillad ryggbiff med tillbehör. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Denna gång tyckte vi det mesta höll måttet. Mannen gav sina rätter godkänt. Själv var jag lyrisk över min gös som var en fantastisk smakkomposition och över chokladpastejen som både var väldigt tilltalande estetiskt och smakmässigt, möjligtvis så tyckte en gottegris som jag att storleken var väl blygsam för njutningen var över alltför snabbt. 😉 Förrätten kändes lite torr men jag tyckte om smakerna.

Crème brûlée med smak av passionsfrukt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Vit chokladpastej med hallon. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En vinmeny som krävde sin kund

Vinprovning. Foto: K. Scheiderbauer.

När det gällde vinerna blev jag inte riktigt nöjd. Till viss del var det mitt eget fel för att jag – av lika delar blygsel och slöhet – inte bad att få testa ett tredje vinalternativ (!). Vår sommelier var mycket trevlig och generös, och erbjöd oss att prova de viner hon rekommenderade till varje rätt.

Den första vinrekommendationen till förrätten föll mig inte i smaken, inte heller det andra. Samma sak var det med vinerna till varmrätten, jag föll varken för det första vinet jag fick prova eller det andra.

Lite tråkigt då alkohol är som kalorier; ska man ha det ska det vara värt. Men kanske hade jag helt enkelt inte en vindag! 🙂 Eller kanske är deras vinmeny inte av det insmickrande slaget utan kräver sin kund, vad vet jag.

Fina lekrum med bio och bollhav

Hur som helst hade vi en mycket trevlig kväll! Barnen åt av en särskild barnbuffé som stod framdukad och efter köttbullar och pannkaka sprang äldste sonen glatt iväg och lekte med andra barn i de fina lekrummen som finns på Falkenberg Strandbad.

En avdelningen är tre stora rum i fil med leksaker, bio och bollplan, den andra är ett lekland i miniatyr med djungeltema där barnen kan klättra, åka rutschkana och hoppa i bollhav. Stor tumme upp för att detta fanns!

Litet med imponerande lekland på Falkenberg Strandbad. Foto: Heidi Rovén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier