En daglig dos dagsljus är bra för en balanserad dygnsrytm

Heidi får en dos dagsljus

Hej där alla som tittar in denna gnistrande lördagskväll…!

Ett litet hej från mig bara, hoppas ni har en fin helg. Själv var jag uppe med tuppen, högst ofrivilligt, äldste sonen väckte mig tiiiidigt med orden ”jag är vråålhungrig”. Bara att gå upp alltså. 😉

Faktum är att det inte gör mig så fasligt mycket att starta dagen tidigt. Jag tycker det är mysigt att ha gott om tid till frukosten och känna hur hela dagen ändå ligger framför en. Imorse började jag med en gigantisk kopp te och övergick lite senare till kaffe. Perfekt!

Efter en session med min NuFace Trinity och lite hudvård (dayfader + spf – båda från Nimue) hade resten av familjen kommit ikapp och vi drog ut på en förmiddagsutflykt. Idag blev det en tur till en badstrand i närheten, konstigt val på vintern kanske ni tycker, men det var riktigt vackert. Särskilt när solen tittade fram.

Badet vi åkte till, Maltesholmsbadet, hade också ett utegym visade det sig. Barnen trodde det var en lekplats så snart var vi alla igång och testade igenom utrustningen. Perfekt, så fick man sig ett litet styrkepass på köpet också!

Heidi testar utegymmet

Dagsljus balanseras serotonin och melatonin

Här vill jag bara inflika att ni väl vet hur viktigt det är med den dagliga dosen dagsljus? Både för D-vitaminet och för melatoninet. Stimulerar vi oss med dagsljus dagtid är det lättare för kroppen att reglera nivån med melatonin som styr när vi blir pigga och trötta.

Jag försöker verkligen se till att jag kommer ut en stund varje dag mitt på dagen. Det gör mig så gott, jag mår verkligen så mycket bättre av det. Inte bara känner jag mig fräschare av den friska luften, jag sover bättre har jag märkt.

Ett par vänner slöt också upp (vårt sätt att döva det sociala suget som ni vet, att ses ute!) och vi fick oss både härligt prat medan barnen lekte.

Nu sitter vi vid öppna spisen och myser samtidigt som tv:n går – för ovanlighetens skull – vi tittar ju aldrig på tv! Mest har vi kollat på olika youtube-videos, nu ser barnen på en Muminvideo som farmor gav Theo i födelsedagspresent. 🙂

Eftersom vi glömde att ta fram oxfilé ur frysen fick vi tänka om till middag. Istället blir det en svamprisotto med vin och massor av parmesan. Mums, det var länge sedan vi åt en riktigt välgjorde risotto så den ser jag fram emot. Dags att gå och röra alltså!

Ha en fortsatt fin kväll. 🙂   

Spabanken finns på instagram också såklart, följ mig HÄR.   

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier