Inaktiv, aktiv, elit – var är du i din träning?

Roliga träningskläder betyder faktiskt mer än man tror, och vad passar en skribent bättre än en topp med bokstäver? 😉 Denna är från Lindex träningskollektion för ett par år sedan. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Juuust som jag hade kommit igång att springa så bra så slog förkylningen till. Och nej, det är inte en ursäkt, jag ville faktiskt fortsätta med min minst-30-minuter-om-dagen-träning nu.

Allergisk reaktion

Sedan många år har jag en konstig åkomma. Om jag inte sprungit på länge så känns det som att jag får en allergisk reaktion när jag kommer igång igen; eller som om jag rullat mig i brännässlor. Det sticker, bränner, kliar och är helt fruktansvärt jobbigt. Kan absolut inte fortsätta springa när det ”slår till”, det är som att jag knappt kan andas.

Snabbast på äldre dar

Men, efter ett par gångers täta löpningstillfällen så vips är det borta! Och då är det underbart att jogga! Jag älskar ju att springa och vara aktiv även om det var något jag var bättre på när jag var yngre. Långt blir det sällan numera, men vem har sagt att man inte kan ”komma tillbaka”, se bara på Barbro Brobäck,  världens snabbaste 70-åring (i alla fall för två år sedan). Hur coolt som helst!

Något bättre än inget

Hur det blir nu är svårt att säga, jag var symptomfri sista gången men nu lär det dröja minst en vecka innan jag ger mig ut igen. Kanske blir det lite lätt styrka senare idag istället, vi får se.

Happy tuesday everyone!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier