Knep för att tina upp – på det ena eller andra sättet

Vintern är en vacker årstid, om den bara inte vore så kall… 😉 Foto: Heidi Rovén.

Det är något med vårt värmesystem. När graderna blir mildare ute blir det kallare inne. Plus ute betyder alltså minus inne för oss, känns det som i alla fall. Mannen säger att systemet måste anpassa sig. Jag anpassar mig dåligt. Särskilt till kyla. 😉

Sedan är väl inte cirkulationen den bästa. I min kropp alltså. Igår var jag fullkomligt genomfrusen vid dagens slut. Jag tror det har att göra med att jag sitter still också framför datorn (det är betydligt svårare att skriva när man är uppe och går, gympar, rör på sig).

Resultatet av Tylös byggkit och en händig man (dvs min)!

Strax före middagen bad jag med mitt allra vänligaste hundögon-utseende om jag kunde få tillstånd att gå och sätta på bastun…? Och inte bara det; även sitta där en stund och tina upp. Min man är av det generösare slaget så han sa ja utan att tveka (fast han lagade mat och tog hand om barn…), klart du ska basta. 🙂

Jag satt inte särskilt länge men de där minutrarna – åh vad de gjorde gott!!! Det tog en stund men till slut tinade jag upp och värmen spred sig inombords. Iskalla fötter blev varma, cirkulationen kom igång. Vilken ynnest att ha bastu hemma och kunna unna sig detta! Lycka! Tacksamhet!

Hos oss kan man bada i vilken färg man vill!

Jag älskar vår bastu. Utrymmet fanns när vi flyttade in men vi bytte ut allt invändigt med hjälp av en skräddarsydd byggsats från Tylö. Riktigt fint blev det, särskilt med stenväggen ovanför aggregatet och glasdörren som gör att man ser ut i badrummet utanför.

Det ger dels en luftigare känsla, dels ger det mer spakänsla när vi kör kromoterapi i badet (färgat ljus…äldste sonen älskar det!).

Jag mådde så bra efteråt. Bastu är bara bäst. Särskilt denna tid på året. Men karibisk värme är inte fel det heller. Det är ett stående inslag i kalendern såhär års. På fredag drar vi!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier