The Westin Diplomat Resort & Spa

När vi nyligen reste till Florida och var tvungna att ta in på hotell för att övernatta innan vi skulle ut och kryssa, var valet både svårt och enkelt.

Tidigare har vi helt gått efter prislapp och ibland hamnat på riktigt enkla ställen, dock fräscha och praktiskt belägna i närheten av hamn/ flygplats. Jag minns särskilt ett ställe där man till och med kunde se kryssningsfartygen från hotellets parkering :-).

De dagarna är dock förbi och nu siktar vi lite högre, eller kanske ska jag säga mycket högre. Denna gång bodde vi på 32:a våningen direkt på beachen i området Hollywood i Fort Lauderdale, på The Westin Diplomat Resort & Spa. För det är det andra som har ändrats, bor jag på hotell om så bara för en natt är spakravet lika självklart som en skön säng och en god frukost.

På The Westin Diplomat saknar man verkligen ingenting. Och är man på resa med familjen tycker jag att varje minut ska tas tillvara och vara precis så bra som det kan vara.

Här kan man förvänta sig bra service från det att man kliver ur taxin, hjälp med väskor och bagage, smidig incheckning, stort och påkostat rum, och med såväl strand, barnklubb som flera restauranger – och så spa då förstås!

Heavenly Spa by Westin hade bara varit öppet ett halvår visade det sig. Inte undra på att det var fräscht.

Från en ljus och trivsam reception leddes jag in i de inre domänerna av en trevlig terapeut.

De välförsedda omklädningsrummen bjöd på värmande bastu och ute i de allmänna delarna fanns läckert belysta relaxbäddar där man kunde slå sig ned före eller efter sin behandling.

Totalt var ytan på 1300 kvm. Överallt vilade det en mild doft av vitt te (sas det, hur nu det doftar :-), gott kan jag i alla fall intyga!). Självklart hade de en tébuffé (som då i juletid även hade chokladdoppade gingerbread-gubbar och varm kryddad äppelsaft) och för den med större sug fanns ett spacafé med havsutsikt. Alldeles intill spaavdelningen hittade man också en modern och välutrustad träningsanläggning, Westin workout studio, öppen dygnet runt.

Läckrast var deras wall-of-rain, plus för halotherapy salt steam rum (vilket spa jobbar snart inte med salt på ett eller annat sätt??) samt aromaterapiprodukter som alltid garanterar en förhöjd upplevelse och – för den som sätter resultat före njutning (jag fryser alltid i dem!); en vichydusch.

Inget spa att ägna flera dagar åt, men för en övernattning före kryssningen var det perfekt! Ett tips att spana in om du har tid och lust att testa en behandling är antingen Renewal Ritual, en 25-minuters massage av skalp och axlar plus oljebehandling för torrt skandinaviskt vinterhår (!) eller Escape; en exotisk 50-minuters återbalanserande behandling med mango- och kokosskrubb under den rinnande vichyduschen.

Vi kryssade med det fantastiska fartyget Celebrity Reflection, och bokar du ett flyg+kryssningspaket genom Celebrity Cruises eller deras återförsäljare, med direktflyg med Norwegian till Fort Lauderdale så ingår detta hotell.

One thought on “The Westin Diplomat Resort & Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier