Archipelago Spa & Wellness på Viking Glory

Östersjöns nyaste fartyg, Viking Glory, är också ett av världens mest klimatsmarta – och självklart har de ett tjusigt spa ombord. Archipelago Spa & Wellness vänder sig som så mycket annat ombord ut mot havet och bjuder besökaren på vackra vyer över vår fantastiska skärgård.

Vi börjar med lite korta fakta om fartyget! Viking Glory tar 2800 passagerare och har 11 däck. Stilen/designen är skapad av en byrå som heter Koncept som också står bakom bland annat Hay Market i Stockholm och Copperhill i Åre. Fartyget är byggt för att gå på LNG, flytande naturgas, och har en rad smarta besparingslösningar. Till exempel så kan bokningssystemet styra vilka hytter som värms upp; är en hytt obokad behöver den ju inte värmas upp.

Miljöfrågorna har varit kärnan i arbetet med Glory och precis som sin föregångare och syster Viking Grace är hon byggd för att göra minimal påverkan på den känsliga miljön runt Östersjön. Havet står inte bara i fokus när det gäller miljötänket utan också som njutningselement.

Det mesta ombord är tänkt för att man ska kunna ta in utsikten över havet, kobbar och skär på bästa sätt. Fönstren är stora och det är gott om platser ombord för att bara kunna titta ut. Det pratas om slow cruising och vad kan då passa bättre än att kombinera sin kryssning med ett besök i fartygets fina spa?

Archipelago Spa & Wellness

Spaanläggningen ligger högst upp på däck 11, mitt emot à la carte-restaurangen Kobba. All njutning samlad med andra ord. 😉 Här möts man av en luftig reception, välfylld spashop samt stora fönster.

Spaentrén kostar 250 kronor för vuxna (för två timmar inklusive lån av badrock och handduk). Barn är också välkomna, är de under 16 år ska de ha vuxet sällskap.  

Det finns två bubbelpooler, en relaxpool, snögrotta och panoramabastu. Hela avdelningen har stora fönster mot havet, även de rofylld behandlingsrummen och träningslokalerna har havsutsikt. Och ja, detta är det första Östersjöfartyget med uttalat gym så vitt jag vet.

Det lilla gymmet är utrustat med löpband, träningscykel, roddmaskin, kryssdrag, kettlebells, matta och hopprep. Det finns också ett yogarum där man via en skärm kan följa olika digitala träningspass, från yoga och dans till styrka och HIIT (tabata). Man kan också välja 25 minuter stretching eller 50 minuter pilates.   

Babor och Elemis

Dessa utrymmen kostar att använda, 10 euro (104 kronor) för gym och 25 min yoga, eller 15 euro för 50 minuters yogapass. Kombinerar man spa och träning blir det lite billigare. Det finns också en begränsning på tre personer per rum liksom åldergräns 15 år.

Viking Glory har behandlingar med Babor, ett samarbete rederiet startade med för drygt tre år sedan ungefär. De har också börjat med spamärket Elemis, och inom kort kommer man även kunna boka behandlingar med Elemis. Jag har tidigare provat Babor-behandlingen Sail Away hos Viking Line.

Fotona i detta inlägg tog jag när jag nyligen var på en VIP-kryssning med Viking Glory. Eftersom hela fartyget skulle scannas av fanns inte tid att lägga sig flera timmar i spat denna gång. Men jag ska absolut tillbaka och testa helheten, det är som är säkert!  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier