Thermal suite ombord på MSC Armonia

Nu har det gått snart en vecka sedan vi kommit hem från Egypten och vår Rödahavs-kryss. Det har varit och är mycket jobb, varför jag inte riktigt hinner med i mina blogginlägg. Här är i alla fall ett till om bastuområdet ombord.

MSC Armonia som är från 2004 har visserligen några år på nacken, ändå tyckte jag bastuområdet (de kallas ofta thermal suite eller thermal area) var fint. Omklädningrummet var rätt så alldagligt och sedan detta byggdes lär man ha insett att EN dusch är på tok för lite (!). Dock hade man havsutsikt från både omklädningsrummet och bastuområdet vilket var härligt.

Faciliteterna bestod av Tropical Rain Shower, Cold Fog shower, Osman Steam Room, Laconium, Camomile Grotto samt keramiska uppvärmda banker. Utifrån var det lite trist och färgkombinationen på cerise, turkost, terracotta kändes rätt så ouppdaterad, men inuti var varje bastu fin och härlig.

Camomile Grotto hade bilder på olika blommor i kaklet; lavendel, kamomill och jasmin. Doften var däremot eucalyptus (vanlig i den här sortens ångbastur) – ett extra plus hade ju varit om doften hade stämt med bilderna.

I den osmanska/turkiska bastun var ångan och hettan hög. Utrymmet var generöst och det fanns olika hörnor med bänkar att sitta på med en pelare i mitten med kranar.

Slutligen slappnade jag av i det mellanvarma rummet med mosaikbänkar med ordentlig lutning för maximal avkoppling kallad laconium. Perfekt om man inte vill ha stark värme eller för att varva ner på slutet.

Mellan varje bastubesök provade jag de olika duschvalen länge och väl, egentligen innehöll de inga nyheter men ändå; tropiskt regn, kall mist, den skotska sidoduschen med flera.

Från de keramiska bänkarna utanför kunde man sitta efteråt och koppla av med fri vy över havet, eller så kunde man gå till ett särskilt relaxrum med glasväggar runtom, palmväxter mm.

Relaxbetyg får bli 4 av 5, där det hade blivit fullt betyg med lite skön musik, tillgång till vatten att dricka och lite roligare miljö. Och fler duschar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier